Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
«Με το μαλακό» και «λάου - λάου»

Στον ένα χρόνο που κυβερνά η ΝΔ κατάφερε, «με το μαλακό» και «λάου - λάου», να περάσει αρκετά αντιλαϊκά μέτρα, ακολουθώντας τον «ντορό» που χάραξε το ΠΑΣΟΚ. Ιδού μερικά από τα κατορθώματα της Νέας Διακυβέρνησης:

  • Μείωσε το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, «παγώνοντας» μεροκάματα και συντάξεις - διότι «πάγωμα» είναι η «αύξηση» του... 0,4 ευρώ - αυξάνοντας τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και διογκώνοντας την ακρίβεια στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και στους λογαριασμούς των υπηρεσιών «Κοινής Ωφέλειας».
  • Εδωσε ακόμη περισσότερα προνόμια, κίνητρα και φοροαπαλλαγές στην πλουτοκρατία, με το λεγόμενο αναπτυξιακό νόμο και το φορολογικό.
  • Αύξησε την ανεργία, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να προχωρούν σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, και να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
  • Μείωσε το αγροτικό εισόδημα, αφήνοντας ασύδοτους τους εμποροβιομηχάνους ν' αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά προϊόντα και να πουλούν στους αγρότες πανάκριβα τα γεωργικά μέσα και εφόδια.
  • Προχωράει σε νέα ξεπουλήματα του εθνικού πλούτου αποφασίζοντας να παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο κι άλλες τράπεζες, το υπόλοιπο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την «Ολυμπιακή», αεροδρόμια και λιμάνια, το εθνικό οδικό δίκτυο κ.ά.
  • Προώθησε κι άλλο την αστυνομοκρατία, βάζοντας κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους και «σπρώχνοντας» πολίτες να παίζουν το ρόλο του «χωροφύλακα της γειτονιάς».

Εκανε κι άλλα κι έπεται συνέχεια...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org