Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑ.Μ.Ε. ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μάρτη

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα

Την Πέμπτη στις 17 του Μάρτη απεργούμε. Με το ΠΑΜΕ και το διεκδικητικό του πλαίσιο δίνουμε απάντηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Ηδη, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία βρίσκονται σε πορεία απεργίας. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και δημόσιοι υπάλληλοι, άντρες και γυναίκες διεκδικούμε 1.200 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, σύνταξη 960 ευρώ, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απαιτούμε εδώ και τώρα πραγματική προστασία των ανέργων. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Εκπαίδευσης.

Στην Αθήνα και σε τουλάχιστον άλλες 53 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, λέμε διπλό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο «ευρωσύνταγμα», καθώς ενόψει της εαρινής Συνόδου Κορυφής τα ευρωενωσιακά επιτελεία επεξεργάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στο μεγάλο κεφάλαιο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που τους υπηρετεί. Οργανώνουμε την αντίσταση της εργατικής τάξης, ρίχνουμε γερό θεμέλιο για την κλιμάκωση της πάλης. Μέχρι την τελευταία ώρα, φέρνουμε τα πάνω κάτω για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org