Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ελεγχος των ΗΠΑ στις πεποιθήσεις εργαζομένων

Επίσκεψη στον ΟΤΕ

Οι πυλώνες της αμερικανικής πολιτικοοικονομικής εξουσίας θέλουν να ελέγχουν απόλυτα τις εταιρίες, όπου έχουν βάλει χέρι, ακόμα και την πολιτική στάση του προσωπικού τους. Τούτο φάνηκε καθαρά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», επισκέφθηκε χτες τον ΟΤΕ και συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Ποιότητας και Εταιρικής Διακυβέρνησης, Ν. Βιταντζάκη και νομικούς του ομίλου.

Στη συνάντηση η «Δημοκρατική Συσπείρωση» έθεσε τα θέματα που προκύπτουν για το προσωπικό από τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει ο νέος «Κώδικας Διοικητικής Δεοντολογίας και Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς», που καθιέρωσε η διοίκηση του ομίλου. Κώδικας, που κατά στελέχη του ΟΤΕ, καθιερώθηκε κατ' απαίτηση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, στο οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της άλλοτε ΔΕΚΟ. Προφανώς ο αμερικανικός παράγοντας θέλει να ελέγχει πλήρως το περιβάλλον στο οποίο κινούνται εταιρίες που απομυζεί.

Σε κάθε περίπτωση, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει ότι ο εν λόγω κώδικας:

  • Παραβιάζει καταφανώς τα δημοκρατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και θέτει προσκόμματα στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών του ΟΤΕ.
  • Η φερόμενη ως δέσμευση της διοίκησης για αναστολή εφαρμογής του κώδικα, φαίνεται ότι προσκρούει στις απαιτήσεις των υπερατλαντικών «επενδυτών».
  • Υπάρχουν διάσπαρτες διατάξεις, οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν και σε βάρος του προσωπικού, ανάλογα με τις προθέσεις της εκάστοτε διοίκησης.
  • Ο θεσμός του «υπόπτου» που εισάγει, παραπέμπει ευθέως στην καλλιεργούμενη τρομονομοθεσία.
  • Ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η διάταξη που απαγορεύει την καταβολή εισφορών σε πολιτικά κόμματα και φορείς, δηλαδή στην ουσία την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού στα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ