Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρω-καλλιστεία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Μια και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές, τόσο για την εφαρμοζόμενη πολιτική, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα της ΕΕ - άλλωστε, αυτά είναι άμεσα και πλήρως συνδεδεμένα - «τσακώνονται» για το ποιος έχει το ...ωραιότερο ευρωψηφοδέλτιο.

Η πλήρης ανανέωση των υποψηφίων και η νεαρή τους ηλικία ήταν το ...μεγάλο ατού του Γ. Παπανδρέου, όταν ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του. Είχε σημειώσει, μάλιστα, με ιδιαίτερο καμάρι, ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ευρωυποψηφίων είναι τα 39 χρόνια, ενώ της ΝΔ είναι 53... Ελα, όμως, που δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Βγήκε, λοιπόν, ο εκπρόσωπος της ΝΔ και σχολιάζοντας ότι «μάλλον πρόκειται περί λάθους του Γ. Παπανδρέου», σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ευρωυποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι τα 44 χρόνια. Και, βέβαια, το πράγμα είχε και συνέχεια. Επανήλθε το ΠΑΣΟΚ, για να σημειώσει πως ο πρόεδρός του εννοούσε ότι 39 είναι ο μέσος όρος ηλικίας των ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν..!

Αλήθεια, πώς γνωρίζει ο Γ. Παπανδρέου πόσοι θα εκλεγούν και λογαριάζει το μέσο όρο ηλικίας τους; Πέρα απ' αυτό, πάντως, όποιος θέλει εύκολα μπορεί να λογαριάσει και να βρει τα εξής: Αν το ΠΑΣΟΚ εκλέξει 7 ευρωβουλευτές ο μέσος όρος ηλικίας τους θα είναι 42, αν εκλέξει 8 είναι 44 και αν εκλέξει 9 ή 10 είναι 43...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ