Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Υπόθεση όλων η Κούβα

«

Θα ανατρέψουμε το καθεστώς του Κάστρο». Ωμά και προκλητικά, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ανακοινώνουν δημόσια τα βρώμικα σχέδιά τους και μάλιστα βάζουν και χρονοδιαγράμματα επίτευξής τους! Στις 10 Οκτώβρη 2003 τα «γεράκια» του Λευκού Οίκου προχώρησαν στη σύσταση αρμόδιας επιτροπής με την επωνυμία «Επιτροπή Βοήθειας για μια Ελεύθερη Κούβα», με «πρωτομάστορα» τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και μέχρι το Νοέμβρη του 2005 «φιλοδοξούν» να έχουν αποτελέσματα. Στόχος τους είναι η μετατροπή της σοσιαλιστικής Κούβας, σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, με την παλινόρθωση του καπιταλισμού, όπως ακριβώς ήταν το νησί πριν 50 χρόνια. Βασική επιδίωξή τους είναι να μην αποτελεί η Κούβα μια χεροπιαστή ελπίδα κι ένα τρανό παράδειγμα για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου.

Αφού, όλα αυτά τα χρόνια, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν απάνθρωπα εμπάργκο, μετήλθαν κάθε λογής επεμβάσεις και μοίρασαν απλόχερα δολάρια σε κάθε λογής πράκτορες και αντεπαναστάτες. Αφού, οι κάθε λογής παράνομες και εγκληματικές ενέργειές τους αποκρούστηκαν από τον ενωμένο και αποφασισμένο κουβανικό λαό, έχουν τώρα το θράσος να διακηρύσσουν δημόσια την επιχείρηση ανατροπής του λαοστήρικτου σοσιαλιστικού καθεστώτος. Καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, κάθε κανόνα ακόμα και της αστικής δημοκρατίας. Κάνοντας ακόμη πιο φανερό τον βάρβαρο, βαθιά αντιλαϊκό και επικίνδυνο χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η τελευταία, προκλητική και ταυτόχρονα ιταμή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και όσα αυτή συνεπάγεται δεν αφορούν μόνο στην Κούβα. Δεν αφορούν μόνο την υπεράσπιση του σοσιαλισμού στο Νησί της Επανάστασης. Δε συνιστούν μόνον ένα σοβαρό και καθοριστικό ζήτημα αλληλεγγύης στον ηρωικό κουβανικό λαό, Αφορούν, επίσης, άμεσα όλους τους λαούς και τον καθένα χωριστά. Αφορούν πρωτίστως το απαράγραπτο δικαίωμά τους να καθορίζουν τα της χώρας τους, να εκλέγουν τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις τους, να αποφασίζουν για το κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί απ' τον καθένα, από το κάθε κόμμα και κάθε μαζική οργάνωση και στη χώρα μας. Κι ανάλογα με τη στάση του καθένα, πρέπει όλοι να κριθούν. Η στον έναν ή άλλο βαθμό συμπαράταξη με τον Λευκό Οίκο, η οποιαδήποτε ανοχή απέναντι στα εγκληματικές αμερικανικές επιδιώξεις αποτελούν στην πραγματικότητα απεμπόληση των δικαιωμάτων και του δικού μας λαού. Οι δικολαβίστικες τακτικές τού ναι μεν αλλά και του πατήματος σε δυο βάρκες προσφέρουν μόνον άλλοθι και προσχήματα στους ιμπεριαλιστές, δήθεν σωτήρες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να παριστάνει την... ανήξερη. Οχι μόνο γιατί η υπογραφή της βρίσκεται κάτω από απαράδεκτες αντι-κουβανικές αποφάσεις της ΕΕ. Αλλά και γιατί, ακόμη και η σιωπή της από δω και πέρα, μια ερμηνεία μόνο μπορεί να έχει: Τη σιωπηλή συγκατάθεσή της στα επεμβατικά και επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ. Τη σιωπηλή στήριξή της στην επιχείρηση σφαγιασμού του αναφαίρετου δικαιώματος του κουβανικού λαού να επιλέγει ελεύθερα, χωρίς την απειλή της αμερικανικής πολεμικής μηχανής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ