Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Συνάντηση ενάντια στο «Ευρωσύνταγμα»

Τη διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 13 - 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα

Συνάντηση με θέμα «Η Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ και η απάντηση των λαών», οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 13 - 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 21 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, καθώς και κόμματα που συμμετέχουν στην ομάδα GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο, προερχόμενα από τις χώρες Βουλγαρία, Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και Τουρκία. Οι εργασίες της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια», θα ανοίξουν το Σάββατο, 13 Δεκέμβρη, στις 18.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Δεκέμβρη στις 14.00.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η Συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα, καθώς εντείνεται η διαμαρτυρία και η απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από τους λαούς, που εκφράζεται και με κινητοποιήσεις και καμπάνιες. Συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που συνέρχεται στις 12 και 13 Δεκέμβρη για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν στη συνταγματική συνθήκη.

Το σχέδιο της συνταγματικής συνθήκης της ΕΕ θωρακίζει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, θεσμοθετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί παραπέρα τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, νομιμοποιεί τις προληπτικές στρατιωτικές επεμβάσεις, αφαιρεί νέα κυριαρχικά δικαιώματα από τα κράτη - μέλη, εμβαθύνει την ανισοτιμία μεταξύ των κρατών - μελών και εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων».

«Την ίδια ώρα - συνεχίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες καταπατούνται στις νέες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων και διώξεων σε βάρος κομμουνιστών, αντιφασιστών και προοδευτικών ανθρώπων και κομμάτων, ενώ κορυφαία στελέχη της ΕΕ προβαίνουν σε προκλητικές αντικομμουνιστικές δηλώσεις.

Αυτή η "λαϊκή αντισύνοδος" της Αθήνας επιδιώκει να συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση, στην ανάδειξη όλων των εξαιρετικά σοβαρών συνεπειών για τους λαούς και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οργάνωση της πάλης τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την απόρριψή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ