Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ανησυχίες...

Αν μη τι άλλο φανερώνει μια κάποια ανησυχία. Μιλάμε για τον χτεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο του «Βήματος». «Προεκλογικό άνοιγμα Καραμανλή προς ΚΚΕ», ανέφερε ο τελευταίος, ενώ ο υπέρτιτλος και ο υπότιτλος αντίστοιχα «εξηγούσαν»: «Ο πρόεδρος της ΝΔ κρίνει και αξιολογεί "τους αγώνες της Αριστεράς - Αποτίει φόρο τιμής στον κ. Χαρίλαο Φλωράκη και "κυρίως σε ό,τι ο ίδιος ιστορικά συμβολίζει"». Κι όλ' αυτά, με αφορμή την αναμενόμενη στις επόμενες μέρες κυκλοφορία του δεύτερου τόμου του βιβλίου «Χαρίλαος Φλωράκης - Ο λαϊκός ηγέτης», όπου περιέχονται και οι δηλώσεις μιας σειράς πολιτικών προσωπικοτήτων, απ' όλα τα κόμματα, ανάμεσά τους και του Κ. Καραμανλή.

Κι αν σας δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι το «Βήμα» ανησυχεί, είτε για τα όποια ενδεχόμενα εκλογικά κέρδη της ΝΔ από το χώρο της Αριστεράς και του ΚΚΕ, είτε - πολύ περισσότερο - για τις όποιες ιδεολογικο-πολιτικές... αναζητήσεις του Κ. Καραμανλή, μάλλον, πέφτετε έξω. Μια ματιά στην τελευταία σελίδα και στο σχετικό άρθρο του Δ. Ψυχογιού, στη στήλη «το νόημα της ημέρας», θα σας δώσει την απάντηση. Δεν ανησυχεί για τη ΝΔ το «Βήμα». Αλλωστε, το δικομματισμό έβαζε πάντα και βάζει πάνω απ' όλα και μετά έρχονταν οι «ιδιαίτερες» προτιμήσεις του. Πρωτίστως και κυρίως, ανησυχεί για την εμβέλεια και τη δύναμη του ΚΚΕ.

Να μην αφήσουμε, όμως, «παραπονεμένη» την «Ελευθεροτυπία». Η τελευταία δημοσιεύει χτες ανάλογο με το «Βήμα» εκτενές ρεπορτάζ, με τίτλο «Ανοιγμα προς Χ. Φλωράκη και Μ. Θεοδωράκη μέσω δύο βιβλίων - Διπλό κλικ Καραμανλή προς τ' Αριστερά». Η «Ελευθεροτυπία», βέβαια, δεν το κάνει πρωτοσέλιδο θέμα της, αλλά κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση και μεταχειρίζεται τα ίδια «κόλπα»:

  • Παρουσιάζει ως πρόλογο τη δήλωση Καραμανλή, ενώ το «Βήμα» την ονομάζει «προλογικό κείμενο».
  • Αποκρύπτει την ύπαρξη αρκετών δηλώσεων από διάφορες προσωπικότητες όλων των κομμάτων, που υπάρχουν στο βιβλίο και οι οποίες έγιναν όταν το τελευταίο ετοιμαζόταν - ορισμένες εξ αυτών εδώ και χρόνια (π.χ. του Ανδρέα Παπανδρέου). Το «Βήμα» αναφέρει επιπλέον μόνο τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη.

Δημοσιεύματα με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο - αν και μικρότερης έκτασης - είχαν επίσης χτες η «Απογευματινή» και η «Εξπρές». Γεγονός, που φανερώνει την κοινή για όλα πηγή προέλευσής τους από τη μια, αλλά και την προσπάθεια κάποιων να δώσουν περισσότερη αληθοφάνεια στη συγκεκριμένη επιχείρηση πολιτικής παραπλάνησης και «πάσας» στην προεκλογική «αντι-δεξιά» τακτική της κυβέρνησης. Κατανοητοί οι στόχοι και οι επιδιώξεις τους. Οπως και οι ανησυχίες τους. Ας είναι σίγουροι, πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε οι τελευταίες να επαληθευτούν.


Τ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ