Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Στηρίζουμε τα προβλήματα του ποντιακού ελληνισμού»

Ενημερωτική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Ενημερωτική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το οποίο μόλις συστήθηκε μετά το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό. Η Αλ. Παπαρήγα διατύπωσε τη στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις ενέργειες και προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι παλιννοστούντες Ελληνες. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλ. Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η οποία εκπροσωπεί πλέον όλο το χώρο των Ποντίων στην Ελλάδα. Και είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και να μας κοινοποιήσουν βασικές θέσεις και προβλήματα που προβάλλουν. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις δραστηριότητές τους, που έχουν σχέση με την ένταξη στην εκπαίδευση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού με μελέτες και έρευνες, όσον αφορούν την ποντιακή γλώσσα, γιατί αυτά αφορούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Επίσης, μας ενδιαφέρει πολύ να στηρίξουμε τις ενέργειες και τις προσπάθειες που θα κάνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι παλιννοστούντες Ελληνες και τα οποία, όπως ξέρουμε, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι πάρα πολύ οξυμένα και αφορούν την πλειοψηφία θα έλεγα, αν όχι και τους περισσότερους. Μας έθεσαν επίσης και ορισμένα άλλα ζητήματα που αποφάσισαν στο ιδρυτικό συνέδριό τους και υποσχεθήκαμε ότι θα συνεργαστούμε και στην πορεία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αξιοποιώντας και τις παρεμβάσεις μας μέσα στη Βουλή, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα. Και με αυτή την έννοια χαιρετίζουμε και την ενότητα έκφρασης του χώρου των Ποντίων, στο πρόσωπο της Ομοσπονδίας αυτής».

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος και καθηγητής Ιατρικής, Γ. Παρχαλής, τόνισε: «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας είναι πλέον πραγματικότητα, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια πολυδιάσπαση στο χώρο, υπήρχαν τέσσερις ομοσπονδίες. Από αυτή τη στιγμή θα υπάρχει μία Ομοσπονδία που θα λέγεται Παμποντιακή και θα εκφράζει ενιαία τον ποντιακό ελληνισμό. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τη ΓΓ του ΚΚΕ, την Αλ. Παπαρήγα. Θέσαμε τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον ποντιακό ελληνισμό και η Αλ. Παπαρήγα, ένθερμα, υποστηρίζει τις θέσεις αυτές και μείναμε πραγματικά έκπληκτοι από την απλότητά της, και από την πλατιά γνώση όλων αυτών των προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ