Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μια ακόμη επίσκεψη

Ο ειδικός εντεταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό σερ Ντ. Χάνι πέρασε χτες από την Αθήνα και συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει του τρίτου γύρου των συνομιλιών, που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Πιθανότατα αυτή η επίσκεψη στην Αθήνα του Βρετανού διπλωμάτη θα είναι και η τελευταία με την ιδιότητα του εντεταλμένου για το Κυπριακό. Οχι γιατί πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά λόγω «συνταξιοδότησης» του σερ Ντέβιντ. Το Κυπριακό, άλλωστε, έχει μέχρι σήμερα «συνταξιοδοτήσει» αρκετούς εντεταλμένους, διαμεσολαβητές και ενδιάμεσους...

Από τις δηλώσεις, που έγιναν μετά τη συνάντηση, αξίζει να επισημανθεί η «αυτόβουλη» χλιαρή διάψευση που έσπευσε να κάνει, χωρίς να ερωτηθεί, ο Γ. Παπανδρέου, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο υποστηρίζει ότι Αθήνα και Λευκωσία επεξεργάζονται από κοινού «σχέδιο Συντάγματος» για την Κύπρο, το οποίο θα τοποθετήσουν στο τραπέζι του τρίτου γύρου των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο Ντ. Χάνι αρκέστηκε στα συνήθη τετριμμένα, περί σκληρής προσπάθειας, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τον τρίτο γύρο των συνομιλιών σε επιτυχία...

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να προβάλει τον ...απαραίτητο τόνο αισιοδοξίας, λέγοντας ότι το κλίμα στα Ελληνοτουρκικά μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της προσέγγισης στην Κύπρο και χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα το δράμα του μικρού Ελληνοκύπριου Ανδρέα, που, στην προσπάθεια να ανευρεθεί κατάλληλος δότης για την απαραίτητη μεταμόσχευση μυελού στη σπονδυλική στήλη, κινητοποιήθηκαν και αρκετές εκατοντάδες Τουρκοκυπρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ