Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη ο Ποπώφ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Ανεπιθύμητο για τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει τον Γαβριήλ Ποπώφ η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη, μετά από πρόσκληση του νομάρχη Κ. Παπαδόπουλου και της Χρύσας Αράπογλου - υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γαβριήλ Ποπώφ, ένα από τα υποκείμενα της ανατροπής του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, μέλος και συμπροεδρεύων της διαβόητης βουλευτικής ομάδας Γιέλτσιν το 1989-1991, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει σε διάλεξη για την «πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Ρωσία και τις προοπτικές συνεργασίας στα Βαλκάνια».

«Τι να σηματοδοτεί, άραγε, αυτή η πρόσκληση;», διερωτάται η ΚΟΘ του ΚΚΕ και σημειώνει, σε ανακοίνωσή της: «Δεν ξέρουν εκείνοι που τον κάλεσαν ότι για την τραγική κατάσταση της Ρωσίας συνέβαλε όσο μπορούσε ο κ. Ποπώφ, σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σαν δήμαρχος της Μόσχας το 1990-1992; `Η, μήπως, τον κάλεσαν για να επιβραβεύσουν τις υπηρεσίες του και την αναμφισβήτητη πείρα του στην υπονόμευση και ανατροπή των λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων;

Οπως και να είναι, ο κύριος αυτός ας πάει στις ΗΠΑ. Στη Μέριλαντ, ως επίτιμος πολίτης της και στη νότια Γιούτα, ως διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της, να δώσει τα φώτα του.

Για εμάς εδώ στη Βαλκανική, όπου βιώνουμε τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης του ιμπεριαλισμού, για την αναβίωση της οποίας είναι υπεύθυνος και ο κύριος Ποπώφ - με τη συμβολή του στην ανατροπή του σοσιαλισμού στην πατρίδα του - ο κύριος αυτός ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Στη διάλεξη, όμως, υπάρχει και το δεύτερο μέρος: "Οι προοπτικές συνεργασίας στα Βαλκάνια". Αλλά τι να μας πει ο Ποπώφ; Πέρα από το ότι δεν έχει να προτείνει παρά ανάπτυξη και συνεργασία προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαών της περιοχής, έρχεται και δεύτερος.

Οι ιμπεριαλιστές με το "Σύμφωνο Σταθερότητας" έχουν καθορίσει και τις λεπτομέρειες της σταθερής εκμετάλλευσης και εξάρτησης όλων των βαλκανικών λαών, ώστε ταυτόχρονα να αποτελέσουν τον ασφαλή διάδρομο για την ιμπεριαλιστική διείσδυση και στις περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ. Αν είναι έτσι, τότε είναι πολύτιμος για το κεφάλαιο και τους θιασώτες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ