Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Ενας χρόνος και κάτι μέρες έχουν περάσει από την έναρξη του ΝΑΤΟικού, άδικου και εγκληματικού πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και κανένας δεν έχει ξεχάσει, όχι μόνο τις τραγικές εικόνες των βομβαρδισμών, αλλά και τα όσα λέγανε οι διάφοροι, δήθεν αντικειμενικοί παρατηρητές των γεγονότων.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, αφιερώνουμε ένα μικρό μόνο απάνθισμα από τα πολλά, που είπαν, οι προσκεκλημένοι της ΕΣΗΕΑ, στο ενδιαφέρον διήμερο, που οργάνωσε, με αφορμή την επέτειο του πολέμου.

Τζον Πίλτζερ (Αυστραλός δημοσιογράφος): «Η είδηση είναι το αν τελικά ο κ. Τόνι Μπλερ θα πάρει γονική άδεια μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού του. Δεν είναι είδηση το γεγονός ότι στο Ιράκ το 41% των θυμάτων ήταν άμαχοι, ούτε φυσικά το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί ουδέποτε εγκρίθηκαν από τον ΟΗΕ». «Η επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία καλύφθηκε, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, από προπαγανδιστές και όχι από δημοσιογράφους».

Φίλιπ Νάιτλι (Βρετανός δημοσιογράφος): «Εχουν τελειοποιηθεί οι δυτικές μέθοδες στρέβλωσης της αλήθειας... Παρά την πρωτοφανή παρουσία 2.700 δημοσιογράφων στην περιοχή, δεν υπήρξε ενημέρωση». Και δε δίστασε να κάνει λόγο για «δημοσιογράφους - πράκτορες». «Οι Ελληνες δημοσιογράφοι ήταν οι μόνοι που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την υπόθεση... Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης φρόντισαν ώστε η αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης να μην περάσει τα σύνορα της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ