Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικές «συμπτώσεις»

Σε βαλκανικές χώρες, αλλά και στην Τσετσενία, εστιάζονται οι έρευνες αμερικανικών και διαφόρων άλλων μυστικών υπηρεσιών, σχετικά με την αναζήτηση των υπευθύνων για τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες και φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Αυτά γράφουν διάφορες εφημερίδες και σημειώνουν ότι μπορεί να έχει ατονήσει σήμερα η δράση της Αλ Κάιντα στην Αλβανία, θεωρείται βέβαιο, όμως, πως οι πυρήνες της εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

Σημειώνουμε τα παραπάνω, ως μια επιπλέον απόδειξη ότι οι (αμερικανικές) μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» και διαπιστώνουν χρόνια τώρα την ύπαρξη και δράση της Αλ Κάιντα και, γενικότερα, της λεγόμενης «ισλαμικής τρομοκρατίας», σε χώρες, που, είτε βρίσκονται υπό στενή αμερικανική κηδεμονία και έλεγχο (π.χ. Αλβανία, Σαουδική Αραβία), είτε έχει εφαρμοστεί η ιμπεριαλιστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και, μάλιστα, με μοχλό τις θρησκευτικές πεποιθήσεις (Αφγανιστάν, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Τσετσενία, κλπ.).

Προφανώς, το φαινόμενο αυτό είναι τόσο τυχαίο, όσο τυχαίο είναι και το γεγονός, πως η τζιχάντ («ιερός πόλεμος») πρωτοεμφανίστηκε στις τελευταίες δεκαετίες, όταν η CIA, τη δεκαετία του 1970, κλιμάκωσε την επέμβασή της στο Αφγανιστάν και στρατολόγησε χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους (ανάμεσά τους και τον μπιν Λάντεν), να προσχωρήσουν στις τάξεις των «μουτζαχεντίν» (ιερούς πολεμιστές), για να γκρεμίσουν τη λαϊκοεπαναστατική εξουσία των άθεων και των κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ