Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επιστροφή των «πρώην» διχάζει τη ΝΔ

H στελέχωση της Εκλογικής Επιτροπής και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι οι δύο προτεραιότητες της ηγεσίας της ΝΔ. Ως προς τα ψηφοδέλτια, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κινείται με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι περί τα τέλη Γενάρη θα γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα των υποψηφίων.

Ομως η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αντιμετωπίσει και το γρίφο της επαναπροσέγγισης, ή της επιστροφής πρώην στελεχών της ΝΔ που απομακρύνθηκαν για διάφορους λόγους. Το πιο περιπλεγμένο ζήτημα είναι η επιστροφή του Αντ. Σαμαρά, καθώς φαίνεται να αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις.

Οπως είναι γνωστό, κατά της επιστροφής του κ. Σαμαρά έχει τοποθετηθεί με ιδιαίτερη ένταση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί τον Μεσσήνιο πολιτικό υπεύθυνο για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993, θέτοντας μάλιστα ζήτημα ηθικής.

Απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αξία» σημείωσε: «Οποιος ομιλεί για πολιτική ηθική θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί στη μικρή χώρα που ζούμε, ο λαός γνωρίζει ποιος είναι ποιος. Ας αφήσει λοιπόν την κρίση αυτή στο λαό».

Σε δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία «Κάππα Research» και μεταδόθηκε από εκπομπή του «Mega», οι ψηφοφόροι της ΝΔ τάσσονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της επιστροφής των πρώην στελεχών. Πρώτος στις προτιμήσεις τους βρίσκεται ο Στ. Μάνος με ποσοστό 78,1%. Υπέρ της επιστροφής του Αν. Σαμαρά δηλώνει το 56,3%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ