Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Φωτεινό σημάδι στο μέλλον!

Σε εκδήλωση για τα 85χρονα του ΚΚΕ μίλησε την Κυριακή ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ήταν γεμάτη στη γιορτή γενεθλίων, που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, για να τιμήσει τον 85άρη έφηβο.

Ηταν εκεί μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που συμμετέχουν, καθημερινά, στη δράση του Κόμματος, το αντιπροσωπεύουν στο λαϊκό κίνημα και συμμερίζονται, απολύτως, τις ιδέες και τα ιδανικά του.

Μαζί και πολλοί από τους πολυάριθμους οπαδούς και φίλους του. Αριστεροί και προοδευτικοί αγωνιστές που συμβαδίζουν με τους κομμουνιστές στους δρόμους της λαϊκής πάλης, έχουν τις ίδιες αγωνίες για το παρόν, κοινά όνειρα για το μέλλον. Ανάμεσά τους αρκετοί από εκείνους που έφυγαν, για διάφορους λόγους, από τις γραμμές του Κόμματος, αλλά ποτέ δεν πέρασαν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Παρόντες στη γιορτή και κάποιοι από τους άλλους που διαμένουν «απέναντι». Κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι, αν και πρόσκεινται σε άλλα κόμματα και πιστεύουν σε διαφορετικές ιδεολογίες, εκτιμούν το ΚΚΕ για τους πολύχρονους, σκληρούς αγώνες του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Περηφάνια κι αισιοδοξία

Η ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - προηγήθηκε το «άνοιγμα» της εκδήλωσης από τον Αγγελο Σίμο, μέλος της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος - μια αναφορά περηφάνιας για το ηρωικό και διδακτικό παρελθόν του ΚΚΕ, ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για τις μάχες που έρχονται, με πρώτη, σε χρονική σειρά, αυτή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, κι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το σοσιαλιστικό μέλλον της Ελλάδας και της ανθρωπότητας.


Λέει ο Σπ. Χαλβατζής: «Πολύ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την επέτειο συμμετέχουν σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι, εργάτες, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές. Εχουν πολλά ερωτήματα, απορίες και, ταυτόχρονα, βαθύ προβληματισμό. Αποδείχνεται ότι και η σημερινή νέα γενιά συνεχίζει να αναζητά, αλλά και να μάχεται. Το διαπιστώνουμε και από το ότι μεγαλώνει η ζήτηση ιδεολογικών κειμένων, θεωρητικών βιβλίων και έργων των κλασικών του μαρξισμού-λενινισμού και βιβλίων που είναι εμπνευσμένα από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Αυτή η αναζήτηση, η μελέτη, η συζήτηση, ο προβληματισμός που αναπτύσσεται οδηγεί πολλούς νέους στο δρόμο της οργανωμένης πάλης».

Κι εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ είναι το πιο παλιό και, ταυτόχρονα, το πιο νέο κόμμα, σημειώνει: «Οι σοσιαλιστικές ιδέες, η κομμουνιστική προοπτική, η πλήρης απελευθέρωση του ανθρώπου από την εκμετάλλευση και καταπίεση, η πάλη για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία, είναι το όραμα, το φωτεινό σημάδι που κάνει το ΚΚΕ να μοιάζει και να το παρομοιάζουν με τον αιώνιο έφηβο, που ανεβαίνει στις κορφές, με στόχο πάντα, την πιο ψηλή, την κατάψηλη κορφή.

Αυτό το όραμα, αυτός ο στόχος ανανεώνει συνεχώς το ΚΚΕ, το καθιστά ικανό, με νεανική ζωτικότητα και στις ιδέες και στην πολιτική του πρόταση και για το σήμερα και για το αύριο της χώρας».


Αναφερόμενος σ' εκείνους που παρακολουθούν τις εξελίξεις και το κίνημα από τα πεζοδρόμια, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Είναι καιρός να κάμουν το βήμα, να κατέβουν στο δρόμο. Να τινάξουν τη σκόνη που έχει καθίσει πάνω τους από την αδράνεια και την αδιαφορία. Είναι ώρα να στηρίξουν πρωτοβουλίες, δραστηριότητες, κινήσεις και αγωνιστικές προσπάθειες για μια νέα, ριζοσπαστική, αγωνιστική ανάταση. Εμείς, ως ΚΚΕ, απλώνουμε συναγωνιστικά το χέρι σε όλους εκείνους που έχουν διάθεση, που επιθυμούν να συνεχίσουν τον αγώνα. Είναι καιρός να εμπνεύσουμε όλοι μαζί πολύ περισσότερους ανθρώπους, να αναθερμάνουμε τη διάθεση πολλών από εκείνους που κάποτε ήταν μαχητές...».

Παρόντες

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η ηθοποιός του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Πόπη Πελτεκοπούλου απήγγειλε ποιήματα του Γ. Ρίτσου για το Κόμμα, έγινε προβολή ταινίας από την 85χρονη δράση του ΚΚΕ, ενώ τραγούδια του αγώνα ακούστηκαν από το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη και της Μαρίας Φωτιάδη.

Στην εκδήλωση, ανάμεσα στους άλλους, παραβρέθηκαν οι Αντ. Σκυλλάκος, Γ. Χώτος, Χρ. Χαλκιάς, Γ. Νταφούλης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος, και Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Χ. Αρχοντής, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Θ. Αγγέλης, βοηθός νομάρχης Λάρισας, Μπ. Μπακούλας, επικεφαλής της ΝΕΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, Στ. Τσεκούρας, αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Αγις Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι δήμαρχοι Κιλελέρ Απ. Εξαρχος, Λακέρειας Κυρ. Πατσάς, Γόννων Χρ. Καραναστάσης, Κοιλάδας Θ. Μπάρδας, ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κι άλλοι πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων κι οργανώσεων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Σκαρλάτο(2023-06-15 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα των αναβολικών(2014-09-02 00:00:00.0)
Δύναμή μας ο κόσμος της δουλιάς(2003-11-06 00:00:00.0)
Γόνιμος προσυνεδριακός διάλογος(2000-10-26 00:00:00.0)
Δυνατότητες ανάπτυξης υπάρχουν+ατ χρειάζονται όμως αγώνες(1995-02-21 00:00:00.0)
Οι αγώνες σε πρώτο πλάνο(1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ