Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8744

ΔΑΣΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Υπουργικές υπεκφυγές και ανακρίβειες

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο δασοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες σύλλογοι και φορείς έξω από τη Βουλή, όπου σήμερα ξεκινά η συζήτησή του, ενώ, ο υπουργός Γεωργίας αναλώθηκε σε υπεκφυγές και ανακρίβειες, σχετικά με το «πάγωμα» - χάρισμα των προστίμων στους αυθαιρετούντες


ΣΕΛ.  25

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΕΥΡΩ - ΦΤΩΧΕΙΑ για τους ανάπηρους

Με ευχολόγια και μεγαλοστομίες, λόγω της σημερινής μέρας που είναι αφιερωμένη στα Ατομα με Αναπηρίες, προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τη γύμνια της χώρας σε υπηρεσίες και υποδομές για τους αναπήρους. Οχι μόνο δεν αναπτύχθηκαν οι μονάδες για την κάλυψη των αναγκών των αναπήρων, αλλά και αυτές που υπάρχουν υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και προσφέρουν υπηρεσίες μόλις σε 1.200 άτομα!

Η πολιτική της υπόκλισης στο μεγάλο κεφάλαιο συμπληρώνεται με άγρια λιτότητα στα επιδόματα των αναπήρων και προεκλογική εκμετάλλευση της μεγάλης ανεργίας των Ατόμων με Αναπηρίες. Ούτε την αύξηση κατά 5% για το 2003, που αποφάσισε αναδρομικά τον Οχτώβρη στα επιδόματα των αναπήρων - τα οποία κυμαίνονται από 162 μέχρι 394 ευρώ - δεν έδωσε ακόμα η κυβέρνηση, και κατά τα φαινόμενα μετατίθενται για το 2004! Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης - αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες των οργανώσεων - δίνουν οι ίδιοι ανάπηροι μέσα από τις γραμμές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, με συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  20   -   21

ICON

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στον «αέρα» μόνον απεργοσπάστες

Με απεργοσπαστικό μηχανισμό και όχι με το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα κινηθούν όσα από τα αεροπλάνα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» πετάξουν μέχρι να λήξει η απεργία των συνοδών - φροντιστών. Οι απεργοί περιγράφουν ως «ιπτάμενο Νταχάου» τον κανονισμό εργασίας για τη «Νέα Ολυμπιακή» και σ' αυτό - που είναι και η αιτία των κινητοποιήσεων - εστιάζεται Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή. Παράλληλα, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους χτες και οι 3.500 συμβασιούχοι της ΟΑ ζητώντας να λήξει η 15χρονη ομηρία τους (φωτό)


ΣΕΛ.  13


«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»
Σεκιουριτάδες κακοποίησαν ηλικιωμένο

Σεκιουριτάδες χτύπησαν και φόρεσαν χειροπέδες σε 79χρονο, επειδή αρνήθηκε τον έλεγχο στις τσάντες που κρατούσε!


ΣΕΛ.  3
Μιλούν στο «Ρ»
  • Ελένη Γερασιμίδου
  • Διονύσης Γρηγοράτος
  • Γιάννης Ε. Διακογιάννης
  • Βασίλης Λέκκας
  • Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
  • Στάθης Σταυρόπουλος

ΣΕΛ.  10   -   11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με στόχο την υπερκάλυψη

Στο 56,38% βρίσκεται η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου στο τέλος του πρώτου μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  7
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ψηφοθηρικά... φούμαρα για αγρότες

«Χοντρό γαζί» επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου, ενόψει των επικείμενων εκλογών


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ