Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σύμπλευση και στην ΚΕΔΚΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επί δύο μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) «κανονιοβολούσαν» την πολιτική της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προσκείμενοι στη ΝΔ και το ΣΥΝ αιρετοί (κυρίως οι πρώτοι) στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, δήλωναν κατηγορηματικά, πως η παράταξή τους δε θα ψηφίσει τον προωθούμενο από την κυβέρνηση Δημοτικό Κώδικα.

Τελικά, όμως, το Σάββατο, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, ψήφισαν όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ), το προτεινόμενο από την πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) σχέδιο απόφασης. Κι ας περιείχε το τελευταίο, μέχρι και την επικύρωση του νέου Κώδικα της Αυτοδιοίκησης. Μόνον τρεις σύνεδροι και προσκείμενοι στο ΚΚΕ αιρετοί διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους και καταψήφισαν τα σχετικά κείμενα. Οι υπόλοιποι συμπαρατάχτηκαν με τις θέσεις και την πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή τους, παρά τις κορόνες και τις δημαγωγίες των προηγούμενων ημερών.

Κατά τ' άλλα, δεν ξέχασαν, βέβαια, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ετσι, πάλι όλοι μαζί, πήραν και μια απόφαση - στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Στις 18 Δεκέμβρη - μέρα έναρξης της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού - «όλη η Αυτοδιοίκηση θα είναι παρούσα μέσα κι έξω από τη Βουλή», σημειώνει η απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ