Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ
Η αντίσταση των λαών σείει τα θεμέλια ενός σάπιου παγκόσμιου συστήματος

Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, τονίζει:

«Η ιστορία έχει και συνάρτηση και λογική και φιλοσοφία. Οταν εδώ και 14 χρόνια κατέρρευσε το διπολικό σύστημα, η μόνη εναπομείνασα υπερδύναμη υπέκυψε και αυτή στον πειρασμό της αλαζονείας και λησμόνησε τις αρχές για τις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν ο ίδιος ο λαός της. Η Αμερική του σήμερα δεν είναι η Αμερική του Ουάσιγκτον, του Λίνκολν, του Τσέφερσον, της αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Πόλεμος στον Κόλπο, κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, Κόσσοβο, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν και πάλι τώρα πόλεμος κατά του Ιράκ. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.

Οταν οι "ισχυροί" της Γης κρύβονται στα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και συνεδριάζουν σε αποκλεισμένες πόλεις, όταν δηλαδή χάνουν την επαφή και την αγάπη των λαών τους, το σάπιο τους σύστημα καταρρέει.

Σήμερα με πρόφαση ένα δικτάτορα τον οποίον οι ίδιοι εξέθρεψαν, ετοιμάζονται πάλι να αιματοκυλήσουν τον Κόσμο.

Αυτοί, όμως, οι "ισχυροί", ψελλίζουν ήδη σαν φοβισμένα ανθρωπάκια, επίκληση αρχών τις οποίες βέβαια δεν πιστεύουν και κάνουν τους λαούς του Κόσμου να καγχάζουν.

Ο πόλεμος, βέβαια, μπορεί να γίνει αλλά το σκηνικό αλλάζει. Η Ευρώπη των ηγετών γκρεμίζεται και γεννιέται η Ευρώπη των λαών. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής ανθίστανται. Ο παλαιστινιακός λαός με όπλο την ψυχή του, γκρεμίζει με πέτρες ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που δεν έμαθε τίποτα από το δικό του ολοκαύτωμα. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της κρίσης του σύγχρονου πολιτισμού.

Μια νέα ελπίδα γεννιέται. Οι αιώνιες αρχές και αξίες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ επανέρχονται.

Οι λαοί του κόσμου, και μαζί τους και ο Ελληνικός Λαός, διατρανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι αυτή τους την πίστη.

Είναι βέβαιο ότι θα νικήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ