Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Βροντερό μήνυμα από τα Προπύλαια
  • Αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου
  • Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία

Αύριο στις 12 το μεσημέρι τα Προπύλαια θα μετατραπούν σε μετερίζι αγώνα... Χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν εκεί για να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα, για να φωνάξουν με όλη τη δύναμη της φωνής τους: «ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα πορευτεί στη Βουλή και από εκεί στην αμερικάνικη πρεσβεία, με συνέπεια, χωρίς μισόλογα και σκοπιμότητες, για να καταδικάσει τη νέα θηριωδία που ετοιμάζονται να κάνουν οι ιμπεριαλιστές εναντίον του λαού του Ιράκ και να απαιτήσουν καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο.

Το πρόγραμμα της συγκέντρωσης

Οπως ανακοινώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια θα αρχίσει με απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη από την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη.

Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν οι πρυτάνεις:

- Του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

- Του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Βαβούρας.

- Θα χαιρετίσει επίσης o εκπρόσωπος του δημοκρατικού και φιλειρηνικού κινήματος του ιρακινού λαού Κάουα Μπεζαράνι, για χρόνια εξόριστος από το καθεστώς του Σαντάμ.

- Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Αλέξης Τσώλης και ο επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας.

Θα ακολουθήσει η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Εξάλλου, οι προετοιμασίες για την κεντρική αντιπολεμική συγκέντρωση συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς. Στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων διοργανώνονται και πραγματοποιούνται από Επιτροπές Ειρήνης και μαζικούς φορείς. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Παρασκευή

-- Στην Ελευσίνα ο δήμος και μαζικοί φορείς της πόλης: Συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ηρώων (προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού). Στις 7 μ.μ. μαθητές της πόλης θα πραγματοποιήσουν αντιπολεμική συναυλία στην ίδια πλατεία, μετά από απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θριασίου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Περάματος και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη»: Πικετοφορία στις 6 μ.μ. από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου: Πικετοφορία από το γήπεδο του «ΤΥΦΩΝΑ», στις 6 μ.μ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Φιλαδέλφειας: Πικετοφορία στις 6 μ.μ. που θα ξεκινήσει από το σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ».

Στάσεις εργασίας

Το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Ιωνίας σήμερα Παρασκευή πραγματοποιεί δίωρη στάση εργασίας (12 - 2 το μεσημέρι).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Βιλλίων, Νέας Περάμου, Μαγούλας και Οινόης αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας σήμερα Παρασκευή και συμμετοχή στο συλλαλητήριο και εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, που διοργανώνουν ο Δήμος Ελευσίνας και φορείς της πόλης στις 12 το μεσημέρι.

Εξάλλου, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου (ΠΟΕΒ) αποφάσισαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους το Σάββατο 15 Φλεβάρη από τη 1.00 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ