Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνταγματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είναι εκπληκτικό: Η κυβέρνηση αποδείχνει τη συνταγματική της προσήλωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, που η ...ίδια εισηγήθηκε! Γιατί, φυσικά, τίποτε άλλο δε συνιστά η άρνησή της (η αδυναμία της, όπως ουσιαστικά λέει) να φέρει νομοθετική ρύθμιση για το ασυμβίβαστο!

Ο πρωθυπουργός - όπως μάθαμε - τσαντίστηκε με την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα στην ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μάλλον θα του περάσει. Ούτως ή άλλως, το 'χε πει από την αρχή στους βουλευτές του ότι αρνητική ψήφος δε συνιστά και απόρριψη της κυβέρνησης. Πολλοί είχαν μιλήσει για μεθόδευση τότε...

Τώρα, σε ποιο Κοινοβούλιο θα καταλήξουμε μετά από όλη αυτήν την εξέλιξη, θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι από τώρα μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους και να ...υπογράφουν επιταγές οι κάθε λογής «σπόνσορες» της πολιτικής ζωής.

ΔΕ ΛΕΜΕ, έχουν πλάκα τα ...τσαλιμάκια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, μετά την έκδοση των λεγόμενων «λαϊκών ομολόγων». Οταν απλώς τα παρακολουθείς, όμως. Γιατί, όταν παίζονται στις πλάτες των καταναλωτών, τότε προφανώς δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Και δεν έχει περάσει, βέβαια, και πολύ καιρός από τότε που ο Παπαντωνίου, αλλά και ο διάδοχός του στο υπουργείο Οικονομίας, καμάρωναν για τη ...φοβερή και ...τρομερή πολιτική μείωσης των επιτοκίων. Προφανώς, όλ' αυτά ήταν ένα μικρό διάλειμμα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τρόπος του λέγειν, δηλαδή. Εδώ που τα λέμε, και τα μέχρι σήμερα επιτόκια των δανείων δεν ήταν χαμηλά...

Πάντως, από τη Δευτέρα, που θα ξεκινήσουν, όπως φαίνεται, τα αυξημένα επιτόκια, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα και περισσότερο δυσβάστακτα για όσους έχουν πάρει δάνεια. Και δεν είναι καθόλου λίγοι. Μάλλον, μιλάμε για τη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία - μόνο και μόνο για να μην είμαστε απόλυτοι... - των εργαζομένων. Αλλωστε, πώς να τα βγάλεις πέρα μόνο με τα ισχύοντα πενιχρά μεροκάματα...

Οσο για τους τραπεζίτες, μάλλον ακούγονται αστείες οι δικαιολογίες τους περί ανελαστικού περιβάλλοντος ανάπτυξης, όταν ακόμη και τα επίσημα κέρδη τους μετριούνται σε τρισεκατομμύρια...

Αυτά, σε μια χώρα που οι κάτοικοι της χρωστούν περισσότερα απ' όσα κατέχουν και μπλέκονται ολοένα και περισσότερο σε καταστάσεις από όπου ...ξεμπερδεύεις, είτε μπαίνοντας στον Κορυδαλλό, είτε σε «μαύρες» τραπεζικές λίστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ