Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεν αντέχει τα πανό της «Δράσης»

Τη συνδρομή της Ασφάλειας ζήτησε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, προκειμένου να εξασφαλίσουν σε συνεργεία του δήμου τη δυνατότητα απρόσκοπτα να κατεβάζουν, με εντολή του, πανό - κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμάτας και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, όταν κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι' αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.

Μάλιστα ο δήμαρχος Γ. Κουτσούλης, ο οποίος θα συμμετάσχει όπως δήλωσε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο κάτω από την «ομπρέλα» του Φόρουμ, «χρησιμοποιεί» τα συνεργεία του δήμου στο όνομα του περιορισμού της «ρύπανσης» για να μην προβάλλονται οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμάτας και μιας σειράς φορέων που καλούν για το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ο Γ. Κουτσούλης την πρώτη φορά, όταν τα συνεργεία του δήμου κατέβασαν τα πανό, είχε δηλώσει στο Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Καλαμάτας Νίκο Διασάκο που του επισήμανε το γεγονός πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Το πώς εννοούσε «ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί» φάνηκε στη συνέχεια, όταν, μαζί με τα συνεργεία του δήμου που συνέχιζαν να κατεβάζουν τα πανό βρέθηκαν περιπολικά της Ασφάλειας και τους άνδρες της να προσπαθούν να περιορίσουν τις οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων της πόλης.

Η προκλητική στάση του εκσυγχρονιστή δημάρχου δε σταμάτησε εκεί, αλλά όταν αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Ειρήνης, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και εκπροσώπων άλλων μαζικών φορέων προσπάθησαν να ζητήσουν εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του αρνήθηκε κάθε συζήτηση μαζί τους. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Διασάκος κατήγγειλε την αντιδημοκρατική ενέργεια του δημάρχου και του αντιδημάρχου κ. Μασούρα να κατεβάσουν τα πανό επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με την Ασφάλεια «στρέφονται ενάντια στο αντιπολεμικό κίνημα της πόλης, ώστε να μην πάρουν έκταση οι φιλειρηνικές διαθέσεις του λαού» για να συμπληρώσει: «Εχει βρωμίσει η πόλη, έχει γεμίσει λακκούβες και το μόνο που κάνει ο δήμος είναι να κατεβάζει τα αεροπανό της Επιτροπής Ειρήνης και να ξεπουλάει την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες στους ιδιώτες. Δεν υπάρχει "καλάθι" για να αλλάξει τις λάμπες στους δρόμους αλλά βρήκε για να κατεβάσει τα αντιπολεμικά αεροπανό».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Επιτροπή Ειρήνης και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνουν πως ενοχλεί το περιεχόμενο και τα συνθήματα των αεροπανό και γι' αυτό τα κατεβάζουν, απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στο λαό της περιοχής τονίζοντας: «Η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην αντιιμπεριαλιστική και φιλειρηνική δράση του λαού μας είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ