Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστική η λαϊκή απάντηση στα σχέδια της «νέας τάξης»

Η Συντονιστική Επιτροπή κατά του πολέμου καλεί για μαζικό λαϊκό συλλαλητήριο την 23η Μάρτη, ημέρα που ξεκίνησε ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απο την χτεσινή σύσκεψη των μαζικών φορέων
Απο την χτεσινή σύσκεψη των μαζικών φορέων
ΑΘΗΝΑ .-

Μεγάλο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 23 του Μάρτη, δέκα μαζικοί φορείς του τόπου μας. Συγκεκριμένα, στη χτεσινή σύσκεψη, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους η οργάνωση αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, ένα χρόνο μετά τη φονική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Η «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου», που είχε συγκροτηθεί στη διάρκεια των περσινών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, χτες διά στόματος των εκπροσώπων της δήλωσε ότι θα επαναδραστηριοποιηθεί, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στις νέες εξελίξεις που προωθούνται στη Βαλκανική και παράλληλα να καταδικάσει την ενεργή ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης . Ολοι οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας. Είναι φόρος τιμής στα θύματα της ΝΑΤΟικής θηριωδίας.

Στη χτεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας στη σύντομη τοποθέτησή του μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας ωμής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία. Στόχος των ΝΑΤΟικών είναι ένας νέος διαμελισμός της γειτονικής χώρας με το πρόσχημα, και πάλι, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων». Παράλληλα, συνέχισε, βλέπουμε τη χώρα μας να εμπλέκεται ακόμη περισσότερο και να γίνεται ορμητήριο χερσαίων επιχειρήσεων. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι το αντιπολεμικό αίσθημα του λαού μας παραμένει ισχυρό και κάλεσε τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.


Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη χτεσινή σύσκεψη επισήμανε το χρέος που έχει το αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας να επαναφέρει στη μνήμη του ελληνικού λαού τη βαρβαρότητα των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Χαρακτηριστικά, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «Η μέρα που επιλέξαμε για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τα Βαλκάνια. Συγχρόνως, όμως, συνέπεσε σε μια περίοδο που ένας νέος πόλεμος βρίσκεται προ των θυρών». Ο Θανάσης Παφίλης, κλείνοντας, κάλεσε όλες τις επιτροπές ειρήνης, τους φίλους και τα μέλη τους να ενημερώσουν τον κόσμο για τις νέες εξελίξεις που τοποθετούν τη χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα και που ευθύνη φέρουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση που έχουν γίνει υποχείρια των ΝΑΤΟικών εντολών.

Ουσιαστικές, όμως, ήταν και οι τοποθετήσεις των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί επισήμαναν την ανάγκη διοργάνωσης μικρότερων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 23ης του Μάρτη.

Η υπόσχεση όλων, κοινή μετά το τέλος της χθεσινής σύσκεψης. Ο ελληνικός λαός απ' άκρη σ' άκρη στην επικράτεια της χώρας, θα κινητοποιηθεί. Ο λαός μας με πικετοφορίες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις θα αναβιώσει τις μεγάλες κινητοποιήσεις του περασμένου χρόνου που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Μάρτη θα είναι άλλο ένα ηχηρό ράπισμα για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής:

«Πριν ακόμα κλείσει ένας χρόνος από τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι στην περιοχή. Ξαναζούμε αυτές τις ημέρες πανομοιότυπα γεγονότα που κατασκευάζονται για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια νέα φωτιά του πολέμου. Η ΝΑΤΟική φονική μηχανή προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέα επέμβαση. Νέες στρατιωτικές δυνάμεις συγκρούονται για να εισβάλουν στη Γιουγκοσλαβία. Νέες στρατιωτικές ασκήσεις «προπόνησης» των ΝΑΤΟικών ταγμάτων εφόδου εξαγγέλλονται. Οι εκπρόσωποι της νέας τάξης, οι πρωταγωνιστές της σφαγής των λαών της Γιουγκοσλαβίας εντείνουν τις επισκέψεις και τις επιθεωρήσεις, δημιουργούν κλίμα για νέο διαμελισμό της.

Γινόμαστε και πάλι μάρτυρες της μετατροπής της χώρας μας σε σταθμό προώθησης στρατευμάτων που θα υλοποιήσουν αυτά τα πολεμικά σχέδια. Με τον πιο επίσημο τρόπο από τα χείλη του ΓΓ του ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία του Ελληνα πρωθυπουργού ακούσαμε πως το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Λάρισας θα παίξει τον πρώτο ρόλο «για την Πρίστινα και το Κόσσοβο». Βλέπουμε τμήμα του ελληνικού στρατού να παίρνει μέρος στα επιθετικά σχέδια σαν τμήμα των ΝΑΤΟικών κατοχικών στρατευμάτων. Ακούσαμε τον υπουργό Εξωτερικών να παραδέχεται ανοιχτά πως η Ελλάδα συμμετέχει και οικονομικά στην επέμβαση στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας.

Οι σκηνές φρίκης που βιώσαμε 78 μέρες ΝΑΤΟικών δολοφονικών βομβαρδισμών φαίνεται πως θα επαναληφθούν με πιθανές επιχειρήσεις. Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέο λουτρό αίματος, νέα υποδούλωση.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά του πολέμου, στο λαό μας που αντιστάθηκε στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα, στην ανυπόταχτη νεολαία που με όλους τους τρόπους αντιτάχθηκε στο έγκλημα, στους εργαζόμενους της τέχνης και του πολιτισμού που ένωσαν τη φωνή τους με τον αγωνιζόμενο λαό και τους καλούμε και πάλι στους δρόμους να εμποδίσουμε τη νέα αιματοχυσία και κατοχή που προωθούν τα γεράκια του πολέμου. Να εμποδίσουμε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, να σταματήσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό μέτωπο.

ΔΕ ΣΙΩΠΟΥΜΕ, ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

Ενα χρόνο μετά τον πόλεμο να δώσουμε απάντηση στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα του πολέμου, στην κατοχή και την υποδούλωση που το Σύμφωνο Σταθερότητας επιβάλλει. Να συμπαρασταθούμε στους δοκιμαζόμενους λαούς της περιοχής.

Στις 23 ΜΑΡΤΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σε ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΟΡΕΙΑ στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ να διαδηλώσουμε ένα χρόνο μετά, την απαίτηση του λαού μας.

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:
1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΕ)
2) ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΔΕ)
3) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ)
4) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΕΕΔΔΑ)
6) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΓΕ)
7) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΟΛ)
9) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΟΚΑ

10) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2007-03-13 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια(2004-03-20 00:00:00.0)
Καταδικάζει το έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία(2001-01-20 00:00:00.0)
Αφετηρία νέων αγώνων η 23η του Μάρτη(2000-03-17 00:00:00.0)
Εκκληση για σταμάτημα των βομβαρδισμών(1999-05-05 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια(1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ