Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θυμήθηκαν» τη μειονότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στη Θράκη

Με αφορμή τις τελευταίες διαδοχικές επισκέψεις τόσο του πρωθυπουργού και της υπουργού Εσωτερικών, από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, όσο και τελευταία του αρχηγού της ΝΔ, στην περιοχή της Θράκης, με στόχο την ψηφοθηρία -κύρια της μειονότητας- το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τον κ. πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που εγκαινίασε 27 χιλιόμετρα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, ήρθε και ο αρχηγός της ΝΔ στην Ξάνθη για να υποσχεθεί, για άλλη μια φορά, την ισότιμη και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, στα πλαίσια της ΟΝΕ, των σχεδίων του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και των ψηφοθηρικών στόχων του κόμματός του στην περιοχή. Θυμήθηκαν και οι της ΝΔ τη μειονότητα, όπως και πριν μερικές μέρες η κ. υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, με γενικόλογες διακηρύξεις περί ισότητας και ανάγκης να μορφώνονται τα παιδιά της μειονότητας. Μάλιστα, για να δείξουν πόσο αγαπάνε τη μειονότητα και κύρια τη διαμένουσα στα ορεινά, έκανε τον κόπο η κ. σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ να φτάσει μέχρι την Οργάνη και να παίξει κουκλοθέατρο σε μικρά παιδιά, σε καφενείο της Οργάνης.

Η ΝΔ απέδειξε για μία ακόμη φορά στην Ξάνθη, ότι οι προτάσεις της, η πολιτικής της, δε διαφέρουν στην ουσία, από την κυβερνητική πολιτική.

Η ΝΔ σαν παραδοσιακός εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων που είναι, δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ. Περιορίζεται σε "διαφοροποιήσεις" τέτοιες, που να μπορούν να πείσουν ότι η ΝΔ θα είναι καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα προβλήματα όμως ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης δημιουργήθηκαν και οξύνθηκαν εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα πλαίσια του εξαρτημένου καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της χώρας και της συμμετοχής της στους μηχανισμούς και τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κατατάσσοντάς τη στις 10 φτωχότερες χώρες της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν αναζητούν καλύτερο διαχειριστή στην πολιτική που τους εξαθλιώνει και τους στέλνει τροφή στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, αλλά ανατροπή αυτής της πολιτικής, με την ανάπτυξη των αγώνων, τη δημιουργία του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου, μετώπου κοινωνικού και πολιτικού, και τη διεκδίκηση μιας λαϊκής διακυβέρνησης του τόπου. Διακυβέρνησης όπου στο επίκεντρο θα είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Διακυβέρνηση που δε θα διστάζει να έρχεται σε ρήξεις με τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για να υπερασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, της περιοχής και του λαού.

Γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι στην περιοχή, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του δικομματισμού και σε κάθε άλλη πολιτική, υποταγής στα σχέδια της νέας τάξης, και να στηρίξουν αποφασιστικά και μαζικά και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τη μόνη αξιόπιστη, μαχητική, φιλολαϊκή, πολιτική δύναμη της χώρας, που αγωνίζεται, για το Λαϊκό Μέτωπο, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης και της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, προς όφελος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ