Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Εντονη προεκλογική δραστηριότητα του Κόμματος

Μαζική συγκέντρωση μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποίησε η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ στο Κυδάδειο Κτίριο στη Μύρινα, με θέμα την ανάλυση της Εκλογικής Διακήρυξης του Κόμματος και την πρόταση για το Λαϊκό Μέτωπο, το Σάββατο 26 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και συλλόγων των εργαζομένων του νησιού, καθώς και ο δήμαρχος Μύρινας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε ο Γιάννης Σταυρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικό στέλεχος της ΓΣΕΕ.

Στην ομιλία του, ο Γ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα εργασιακά τους δικαιώματα και κατακτήσεις, κυρίως μετά τις ανατροπές των καθεστώτων των σοσιαλιστικών χωρών της Ευρώπης, επίθεση που συνδιοργανώνουν ο ιμπεριαλισμός, οι πολυεθνικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι σύμφωνα και με δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, η επίθεση αυτή θα ενταθεί μετά τις εκλογές και μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, την οποία τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανακηρύσσουν ως «εθνικό στόχο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ταύτιση της πολιτικής που ακολουθούν τα δυο μεγάλα κόμματα και τόνισε την ανάγκη χτυπήματος του δικομματισμού. Απέδειξε ότι η λύση των κεντροαριστερών σεναρίων που υποστηρίζεται από το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ είναι απατηλή, φέρνοντας ως παραδείγματα «τα έργα και τις ημέρες» των κεντροαριστερών κυβερνήσεων της Ευρώπης, που σε καμιά περίπτωση δεν ακολουθούν φιλολαϊκές πολιτικές και υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των πολυεθνικών, χωρίς να διστάσουν μάλιστα να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, συμμετέχοντας στη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον του. Το ίδιο, είπε, ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα, που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, με στόχο την απόσχιση και του Μαυροβουνίου.

Τέλος, κατέδειξε ως μόνη διέξοδο για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου που, όπως είπε, είναι μια ρεαλιστική πρόταση, αφού οι κομμουνιστές δεν ήταν μόνοι τους στους αγώνες για τα δίκαια των αγροτών, των μαθητών, στους αγώνες ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν, στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και στην επίσκεψη του Κλίντον στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είπε, φαίνεται ότι υπάρχει μια δυναμική, ένας κόσμος που ακουμπά στο κόμμα της εργατικής τάξης το ΚΚΕ, το κόμμα που στέκεται καθημερινά στο πλάι των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Γι' αυτό είναι χρέος των οπαδών, των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ να αξιοποιήσουν αυτή τη δυναμική και να τη μετατρέψουν σε ψήφο που θα βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ από τις εκλογές της 9ης Απριλίου, γεγονός που θα δώσει φτερά στο μαζικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.

Περιοδεία σε χώρους δουλιάς

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Γιάννης Σταυρόπουλος μαζί με κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής περιόδευσε στους χώρους δουλιάς των εργαζομένων, στα σούπερ μάρκετ της Μύρινας και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε στους εκεί εργαζόμενους την ανάγκη να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες δουλιάς. Οπως είπε, το να εργάζονται συνεχώς εκτεθειμένοι στον εκκωφαντικό θόρυβο των μηχανών, θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα εργαζόμενου, πολλοί απ' αυτούς είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν υπαίθρια, υπομένοντας τις εκάστοτε άσχημες καιρικές συνθήκες, λόγω της εγκατάστασης των περισσότερων μηχανών στον υπαίθριο χώρο και όχι μέσα στο κτίριο του εργοστασίου.

Αργότερα ο Γιάννης Σταυρόπουλος έδωσε συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ