Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αντικομμουνιστική λάσπη γύρισε πάνω τους!

Αυτό που συνέβη χτες το πρωί στα δικαστήρια της Αθήνας δεν είναι απλώς από αυτά που λέμε πως είναι αδύνατο να συμβούν. Είναι κυριολεκτικά ξεβράκωμα! Το σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στις εργατικές σελίδες του σημερινού «Ρ». Εδώ εν συντομία: Χτες το πρωί αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ότι όλοι αυτοί που σκύλιαζαν καιρό τώρα για παράνομες εκλογές στους οικοδόμους είχαν εξαπατήσει ως κι αυτούς ακόμα τους δικηγόρους τους. Παρουσίασαν στο δικαστήριο σαν Καταστατικό του Συνδικάτου ένα Καταστατικό που δεν υπάρχει! Η απάτη έγινε αμέσως αντιληπτή με αποτέλεσμα όχι μόνο την οργή του προέδρου του δικαστηρίου αλλά και την παραίτηση επιτόπου των ίδιων των δικηγόρων!

Ηταν προδιαγεγραμμένο ό,τι συνέβη χτες. Καιρό τώρα: Είπαν τόσα ψέματα! Εριξαν τόση λάσπη. Αφιέρωσαν τετράστηλα και πρωτοσέλιδες αναφορές. Εφτασαν στο σημείο να καρφώνουν δικαστικούς υπαλλήλους με την κατηγορία ότι είναι κρυπτοκομμουνιστές! Απείλησαν αλλοδαπούς εργάτες για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν το συνδικάτο τους. Εβαλαν λυτούς και δεμένους για να εμποδίσουν τους εργάτες της οικοδομής να φτάσουν στο σωματείο τους. Και τελικά; Οχι απλώς τζίφος! Η απόλυτη ξεφτίλα! Σε κίτρινο φόντο με μαύρα γράμματα θα είναι τυπωμένα πλέον μόνιμα τα ονόματά τους. Από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ, ως τα πρώτα ονόματα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΕΚΑ, αλλά κι εκείνους τους τύπους της ΚΕΔΑ που συνυπέγραψαν τη συκοφαντία, αποκαλύφθηκαν χτες όλοι. Για να εφαρμόσουν την αντικομμουνιστική κατεύθυνση «να αμφισβητούμε καθημερινά στην πράξη το ΚΚΕ» βούτηξαν βαθιά στο βούρκο. Δούλεψαν όλοι μαζί με μοιρασμένους ρόλους για να χτυπήσουν το συνδικάτο και το ΚΚΕ. Με πλήρη γνώση για την αντεργατική λαίλαπα που έρχεται, επιχείρησαν να στερήσουν από την εργατική τάξη ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία της. Ενα συνδικάτο που η πρωτοπόρα δράση του είναι παράδειγμα και απαντοχή για το σύνολο των εργαζομένων. Επιχείρησαν να λασπώσουν την ιστορία του Συνδικάτου. Να σβήσουν από την κοινωνική συνείδηση ένα σημαντικότατο δεδομένο: Οτι το Συνδικάτο Οικοδόμων είναι εμπροσθοφυλακή. Είναι όργανο πάλης που η εργατική τάξη οφείλει να το διαφυλάσσει - υπερασπίζει ως κόρη οφθαλμού.

Βουτηγμένοι ως και την τελευταία τρίχα της κεφαλής τους στον αντικομμουνιστικό βούρκο, μην έχοντας καμιά σχέση πλέον με την εργατική τάξη, τυφλοί στο μίσος τους για τους κομμουνιστές. Τυφλοί στο μίσος τους για όποιον δε σκύβει όπως αυτοί, ένας προς έναν και επώνυμοι. Αυτό που αποκαλύφθηκε χτες το πρωί στα δικαστήρια της Αθήνας δεν είναι ένα λάθος. Είναι το μέγεθος της ξεφτίλας στην οποία φτάνει αυτός που αποφάσισε να στραφεί ενάντια στην ίδια του την τάξη. Αυτοί οι τύποι δεν είναι Εφιάλτες. Είναι πολύ χειρότεροι!

Η ατιμία απόχτησε χτες και επώνυμο. Είναι ένα προς ένα τα ονόματα των ηγετών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΝ, της ΚΕΔΑ που έχουν βάλει εν πλήρει συνείδηση την υπογραφή τους κάτω από τα συκοφαντικά - για τους οικοδόμους, για τους κομμουνιστές, για την εργατική τάξη - κείμενα.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο για τη συλλογική σύμβαση(2007-04-17 00:00:00.0)
Λούστηκαν τη λάσπη που έριξαν οι συκοφάντες(2002-11-16 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου(2002-11-09 00:00:00.0)
Το συνδικάτο θα παραμείνει ταξικό!(2002-11-08 00:00:00.0)
Εφτάωρο από χτες στη ΧΟΧΤΙΦ(1997-05-06 00:00:00.0)
Εφτάωρο από χτες στη ΧΟΧΤΙΦ(1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ