Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ «ΛΥΣΕΙΣ»

ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑ: «Γενική είναι η εντύπωση ότι το Κυπριακό θα προκαλέσει εντάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κ. Σημίτης όρισε για τις 28 και 29 Νοεμβρίου την κοινή σύνοδο ΚΕ και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να δεσμεύσει το ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας το δίλημμα "λύση η διχοτόμηση"». (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

«ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ» ΠΑΛΙ: «"Καθαρές λύσεις" και για το Κυπριακό θα απαιτήσει ο Κώστας Σημίτης προβληματισμένος από τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε σχέση με την προτεινόμενη λύση στο εθνικό θέμα, ο πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα να λάβουν σαφή θέση επί του θέματος» (Γ. Παπαχρήστος -ΝΕΑ)

ΟΛΑ «ΠΑΚΕΤΟ»: «Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι στις 12 Δεκεμβρίου, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, "θα κριθούν τα πάντα": Η ένταξη της Κύπρου, η λύση του Κυπριακού, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και όσα λέγονται και γίνονται αυτό το διάστημα έχουν την ημέρα αυτή ως σημείο αναφοράς» (Γ. Καρελιάς -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

ΑΓΩΝΙΕΣ: «Κι εδώ ακριβώς είναι που τίθεται το ερώτημα: Αν οι διαδικασίες προχωρήσουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το σχέδιο Ανάν και επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, τι θα γίνει αν στο δημοψήφισμα που θ' ακολουθήσει απαντήσει η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων αρνητικά; Θα σημαίνει αυτό ότι απορρίπτουν και την ένταξη στην ΕΕ;» (από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ)».

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Αν η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου εμπεδωθεί, η δυναμική της θα οδηγήσει σταδιακά σε μια νέα κατάσταση, ικανοποιητική και για τις δύο κυπριακές κοινότητες. Σε αυτό, λοιπόν, το σκέλος πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους η Λευκωσία και η Αθήνα, φροντίζοντας μάλιστα να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ». (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ