Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γενικό... σιωπητήριο

Η κατάσταση στο χώρο του Τύπου γίνεται όλο και πιο καταθλιπτική. Ο τρόπος με τον οποίο «εξαφανίζονται» θέματα από την επικαιρότητα θα άφηνε έκπληκτο ακόμα και το... μάγο Χουντίνι. Η κοινή γνώμη, από την άλλη, τροφοδοτείται συστηματικά από έναν ορυμαγδό «πληροφοριών», που όταν δεν είναι αυστηρά επιλεγμένες, σε κάθε περίπτωση είναι αποστεωμένες από κάθε τι που θα ενοχλούσε το «γκουβέρνο».

Τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Απαριθμούμε:

α) Η απόφαση της ΕΕ για τους αγρότες, με την οποία το 20% του ελληνικού πληθυσμού πετιέται στη «χωματερή» ξεχάστηκε στο άψε - σβήσε.

β) Η απόφαση της ΕΕ για τον Ευρωστρατό και η «συνθηκολόγηση» της κυβέρνησης στον αμερικανο-βρετανικό σχεδιασμό πέρασε σε χρόνο ρεκόρ στο βασίλειο της αποσιώπησης.

γ) Η υπογραφή της κυβέρνησης κάτω από τη συμφωνία για παροχή γενικευμένης ετεροδικίας στους Αμερικανούς, που αλωνίζουν τη χώρα, αποβλήθηκε από την επικαιρότητα.

δ) Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους 14 Βρετανούς κατηγορούμενους για «κατασκοπία» εξοβελίστηκε κάπου στα ψιλά, παρά τις δεδομένες παρεμβάσεις του Μπλερ στην υπόθεση.

ε) Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει σε συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ τους Ελληνες μουσουλμάνους σαν «Τούρκους» θάφτηκε ακαριαία.

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά. Σε άλλα θέματα, δε, όπως το Κυπριακό, βασική συνταγή των «λειτουργών» της ενημέρωσης είναι όταν δε συκοφαντούν τη διαφορετική από την κυβερνητική άποψη, να τη «φιμώνουν» συστηματικά.

Η κατάσταση, επαναλαμβάνουμε, γίνεται αφόρητη. Οι «προύχοντες» των ΜΜΕ και τα χίλια νήματα που τους δένουν με την πολιτική εξουσία, παίζουν ένα συστηματικό παιχνίδι αποπληροφόρησης του λαού. Η κυβέρνηση Σημίτη μπορεί να «καυχάται» για ένα ακόμα «δημοκρατικό» και «εκσυγχρονιστικό» της δημιούργημα. Τη «σιωπή»...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ