Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8425

29η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Την Κυριακή η αντιιμπεριαλιστική πορεία

Ανοίγει τις πύλες του από σήμερα το Πολυτεχνείο, όπου ξεκινάει ο τριήμερος γιορτασμός για τα 29 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του '73. Την Κυριακή στις 3 μ.μ. η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία - διαδήλωση στην αμερικανική πρεσβεία. Πορεία και διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στο αμερικανικό προξενείο, καθώς και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας


ΣΕΛ.  16  -  18

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ λύση στο Κυπριακό

Εντείνονται οι ανησυχίες για το σχέδιο - παγίδα

Σφυροκοπήθηκε χτες το σχέδιο - παγίδα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Οι βουλευτές - και από το κυβερνητικό κόμμα - ζήτησαν να απορριφθεί το τελεσίγραφο Ανάν για υπογραφή της συμφωνίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, ενώ η κριτική για την ουσία των προτεινόμενων ρυθμίσεων κυμάνθηκε από το ότι δε θα είναι βιώσιμο και λειτουργικό το νέο κράτος, μέχρι ότι πρόκειται ουσιαστικά για διχοτόμηση έξω από τα πλαίσια του ΟΗΕ.

Δυναμικά συλλαλητήρια και διαδηλώσεις έγιναν χτες σε όλη τη χώρα (φωτό από την Αθήνα). Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν την απαίτηση για Κύπρο ενιαία - ανεξάρτητη, για δίκαιη και βιώσιμη λύση και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, τις οποίες καταστρατηγεί το σχέδιο - παγίδα του Κ. Ανάν.


ΣΕΛ.  6   -   15


Δις ισόβια στο δολοφόνο ρατσιστή

Ενοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το ρατσιστή Παντελή Καζάκο, που σκότωσε δύο και άφησε σακάτηδες για όλη τους τη ζωή άλλους επτά συνανθρώπους μας, μόνο και μόνο γιατί είχαν διαφορετικό χρώμα δέρματος και ήταν άλλης εθνικότητας


ΣΕΛ.  29
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εισβολές και «δεσμεύσεις»

Τη μεγαλύτερη, σε εμβέλεια, εισβολή της διετίας πραγματοποίησε, χτες, ο ισραηλινός στρατός στην πόλη της Γάζας. Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας ουσιαστικά στις προτροπές για απέλαση του Αραφάτ, τόνιζε ότι «περιορίζεται από τις δεσμεύσεις του προς τις ΗΠΑ» και ότι «θα γίνει παλαιστινιακό κράτος κάποια στιγμή»


ΣΕΛ.  20  -  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ