Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Εν Χριστώ ψεύτης

Κάποτε που ο αρχιεπίσκοπος, ακολουθώντας τους νόμους της φύσης, θα αναγκαστεί όχι να τινάξει αλλά να παραδώσει τα πέταλά του στον Κύριο, το πλήρωμα της Εκκλησίας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, θα του δώσει και την προσωνυμία «ο ψεύτης».

Λέει ψέματα ο αρχιεπίσκοπος; Οχι βέβαια, ακόμα κι όταν του βάζουν ν' ακούσει στο μαγνητόφωνο αυτά που αρνείται ότι έχει πει. Ακόμα κι όταν ο Επιφάνειος, που εκπροσωπεί τον αρχιεπίσκοπο, απαγορεύει τέτοιου είδους ερωτήσεις σε όλους τους δημοσιογράφους μ' ένα ειρωνικό χαμόγελο ανέραστης θεούσας, που μόνο αυτή γνωρίζει την αλήθεια.

Λέει ψέματα ο αρχιεπίσκοπος; Οχι βέβαια, απλώς κανείς δεν του έχει συστήσει την αλήθεια αυτού του έρημου κόσμου.

Εδωσε το χέρι του τελικά στους ακροδεξιούς στις εκλογές και γιατί; Είναι αλήθεια πως η δική μας Εκκλησία ήταν και θα είναι πάντα η μεγαλύτερη δουλάρα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Στο Μακρονήσι εξομολογούσε και κάρφωνε κρατούμενους. Στην εφταετία δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τον Ιερώνυμο από τον Παπαδόπουλο, αφού, ως γνωστόν, τα γουρούνια έχουν όλα την ίδια μούρη. Στις μέρες μας πλησιάζει επικίνδυνα την ακροδεξιά. Κι αυτό γιατί ο Χριστόδουλος πεθαίνει για εξουσία, κι έτσι αφήνει κατά μέρος τους Πατέρες της Εκκλησίας και δίνει το χέρι του στον υστερικό Απόστολο Παύλο όταν λέει: «Οι δούλοι υπακούετε τοις κατά σάρκαν κυρίοις μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας υμών...». Ο ακροδεξιός καλός χριστιανός είναι απαραίτητος στον Χριστόδουλο και την Ιερά Σύνοδο όσο ο ντίλερ για τα πρεζόνια. Ο ακροδεξιός αυτός ντίλερ πουλάει καλύτερα απ' τον καθένα τρέλα τον καιρό των εκλογών και βοηθάει δραστικά στη ροή της έκκρισης των σιέλων της Ιεράς Συνόδου, που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι μεγαλύτερη σε συχνότητα και σε πυκνότητα τις μέρες των εκλογών.

Λέει ψέματα ο Αρχιεπίσκοπος; Οχι βέβαια. Ο Ιησούς Χριστός λέει ψέματα όταν μιλάει για ισότητα. Οι Νηπτικοί Πατέρες λένε ψέματα, όταν χτυπάνε την εκμετάλλευση όπου τη βρουν, και οι μοναχοί που δεν αγγίζουν χαρτονομίσματα, επειδή είναι αμαρτία.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ