Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Ηταν χιλιάδες, μάχιμοι υπέρ της ειρήνης

Χιλιάδες μαχητές της ειρήνης κατέκλυσαν χτες το απόγευμα την πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Επιτροπής Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και δεκάδων άλλων φορέων για μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν σε συνθήματα ενάντια στον σχεδιαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ, ενάντια σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας, υπέρ του τερματισμού του φονικού εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού, αλλά και για τη λευτεριά και τη δικαίωση του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Εργάτες, υπάλληλοι, γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι ήταν όλοι εκεί για να παραλάβουν τη σκυτάλη του αγώνα από τους λαούς που παλεύουν κατά του πολέμου, υπογράφοντας τη δέσμευση πως θα τον συνεχίσουν μαζί τους. Δηλώνοντας πως ο μόνος πόλεμος που αποδέχονται και θα διεξάγουν αποφασιστικά ως το τέλος είναι αυτός εναντίον των ιμπεριαλιστών και των πολεμοκάπηλων μεθοδεύσεών τους.

Λίγο μετά τις 6 μ.μ. η προσυγκέντρωση «ξεδιπλώθηκε» στην οδό Σταδίου, τα πανό υψώθηκαν, υψώνοντας μαζί στον ουρανό της Αθήνας την απαίτηση «ΟΧΙ στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας», πανό επιτροπών ειρήνης, συνδικάτων, σπουδαστικών συλλόγων, μαζικών φορέων και κινήσεων, με πρώτο στην κεφαλή αυτό της ΕΕΔΥΕ. Τα πρώτα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα: «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Γύρω στις 6.30 μ.μ. άρχισε η γεμάτη παλμό και νεύρο πορεία, με κατεύθυνση τη βόρεια πλευρά του Συντάγματος και τη Β. Σοφίας απ' όπου αργότερα θα συνέχιζε προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Μαζί με τους διαδηλωτές πορεύτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον Π. Μαντά, μέλος της ΠΓ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ