Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά

Με μεγάλες, μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε Χανιά και Ηράκλειο, χτες το απόγευμα, Πέμπτη 31 Οκτώβρη, μετά από αποφάσεις μαζικών φορέων και των δύο πόλεων.

Φιλειρηνικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς μαζί με τη νεολαία, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε βάρος του ιρακινού λαού, απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα:

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές.

Τη συγκέντρωση με σύντομο χαιρετισμό άνοιξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι φορείς.

Οι διαδηλωτές, με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, αλλά και εργαζομένων της πόλης, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, όπως «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Ειρήνη και Φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί», έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τον επικείμενο πόλεμο σε βάρος του ιρακινού λαού.

Στη συνέχεια, με μπροστάρη το πανό της Επιτροπής Ειρήνης «Οχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών - Ζήτω η φιλία των λαών», ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, όπου οι φιλειρηνιστές, μοιράζοντας υλικό, ενημέρωναν τον κόσμο και τον καλούσαν να συμμετέχει στην κινητοποίηση, καθώς και να συστρατευτεί στην αντιιμπεριαλιστική πάλη που είναι αναγκαιότητα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο από δω και πέρα.

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά, όπου εκατοντάδες Χανιώτες μαζί με τη νεολαία βροντοφώναξαν «Οχι στον πόλεμο».

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους να πνίξουν στο αίμα το λαό του Ιράκ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αντώνης Χαρχαλάκης, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων, καλώντας το λαό των Χανίων να μη μείνει απαθής μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά να αγωνιστεί ακόμα πιο δυναμικά και μαχητικά για το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι και ειρηνικά χωρίς «Χωροφύλακες», να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από το νησί και ολόκληρη τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ