Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αυτόματος πιλότος»..

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕ ΘΑ ΠΑΜΕ με «αυτόματο πιλότο» μέχρι τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ήταν η χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφορικά με το Κυπριακό και τη διεύρυνση της ΕΕ. Γιατί, ποιος του είπε το αντίθετο;

Τουναντίον, το ...αεροπλάνο οδηγείται από πολύ συγκεκριμένους κυβερνήτες και έχει χαράξει ξεκάθαρη πορεία. Με τη διαφορά πως ούτε οι κυβερνήτες ούτε η πορεία έχει κάποια σχέση με τα συμφέροντα του Ελληνα πολίτη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Κι αν, τέλος πάντων, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει «ντε και καλά» ένα ρόλο στο εν λόγω αεροπλάνο είναι μάλλον αυτός της ...αεροσυνοδού. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να καθησυχάσει τους επιβάτες, ενώ έρχονται κενά αέρος!

ΣΕ «ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ» πρόκειται να εκπαιδεύσουν τμήματα της Αστυνομίας, αλλά και του Στρατού, ειδικοί από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μαθαίνουμε στα πλαίσια της προσαρμογής στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Προφανώς έχει αλλάξει πάλι δόγμα ο ελληνικός στρατός, σιωπηρά και σταθερά, χωρίς να το ανακοινώσει κανένα επιτελείο και κανένας υπουργός Αμυνας. Μήπως, τουλάχιστον, θα μπορούσαν να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τον κόσμο για το περιεχόμενο;

Οχι τίποτε άλλο, μα πριν μερικούς μήνες έγιναν κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μακεδονία που περιλάμβαναν στρατιωτική αντιμετώπιση διαδηλώσεων και άλλα τέτοια. Ποιος μας πείθει άραγε ότι σταμάτησαν να γίνονται;

Για να μην αναφέρουμε και την επιχείρηση εναντίον των ναυτεργατών το καλοκαίρι, όπου ειδικές δυνάμεις γενικώς, τύπου «ΟΥΚ» και γνωστά στοιχεία του υποκόσμου έδρασαν, θυμίζοντας άλλες εποχές.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, η μετατροπή της Αθήνας σε ...«ριάλιτι σόου» συνεχίζεται. Τώρα λέει θα εγκαταστήσουν κάμερες στα τρόλεϊ για να παρακολουθούν το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δε λέμε, μπορεί να είναι για καλό σκοπό. Ομως κάτι οι κάμερες στα φανάρια, κάτι οι κάμερες στους λεωφορειοδρόμους, κάτι οι κάμερες στις δημόσιες υπηρεσίες «στήνεται» μια κατάσταση περίεργη.

Πάντως, αν κυκλοφορείτε στην Αθήνα και έχετε συνεχώς την αίσθηση ότι κάποιος σας παρακολουθεί μην το θεωρήσετε ψυχική διαταραχή και τρέχετε στους ψυχολόγους. Απλούστατα έτσι είναι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ