Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεύθεροι οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες το πρωί οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι Σενέρ Λεβέντ και Μεντούχ Ενέρ, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών από ψευδοδικαστήριο των κατεχομένων για αρθρογραφία με την οποία επέκριναν τον Ραούφ Ντενκτάς.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στο λεγόμενο Ανώτατο Δικαστήριο των Κατεχομένων, το οποίο και τους αθώωσε.

Ο Σενέρ Λεβέντ είναι εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα» και ο Μεντούχ Ενέρ αρθρογράφος.

Η εφημερίδα ασκεί έντονη κριτική εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς και των στρατιωτικών στα Κατεχόμενα για τη διχοτομική πολιτική τους και επανειλημμένα αντιμετώπισε τις διώξεις του κατοχικού καθεστώτος. Ο αρχικός τίτλος της ήταν «Αβρούπα» (Ευρώπη) και μετονομάστηκε σε «Αφρίκα» όταν το καθεστώς Ντενκτάς πήρε μέτρα που οδήγησαν στο κλείσιμό της.

Πορεία ειρήνης στα Κατεχόμενα

Πορεία ειρήνης πραγματοποίησαν προχτές στα κατεχόμενα δεκατρείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μπογάζι, στο μέσο της απόστασης Λευκωσίας - Κερύνειας και κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ντεβίς, Αλί Γκιουλέ είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει καταστρέψει τα πάντα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα, είπε, από 10.000 δολάρια που έλεγε το κατοχικό καθεστώς ότι θα φθάσει, είναι μόνο 2.000 δολάρια.

Είπε, επίσης, ότι οι άνεργοι στα κατεχόμενα είναι σήμερα 10.000. Στο Λήδρα Πάλας οι διαδηλωτές θέλησαν να επιδώσουν στις Ειρηνευτικές Δυνάμεις επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, αλλά επενέβη η ψευδοαστυνομία, η οποία τούς είπε ότι η επιστολή θα έπρεπε να επιδοθεί στο λεγόμενο υπουργείο εσωτερικών και μέσω αυτού στα Ηνωμένα Εθνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ