Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πειθαρχικές ποινές σε δικηγόρους

Εχει πιάσει για καλά δουλιά το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), με αφορμή τις εμφανίσεις στα «τηλεοπτικά παράθυρα» δικηγόρων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ειδικότερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών στο δικηγόρο Φ. Ασημάκη, ενώ για το δικηγόρο Π. Σταυριανάκη, ο οποίος εμφανίζεται στα «τηλεοπτικά παράθυρα» ως ειδικός επί θεμάτων τρομοκρατίας, συντάχθηκε σε βάρος του νέο κατηγορητήριο και η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί.

Για τους συνηγόρους των κατηγορουμένων για τη «17 Νοέμβρη» Ι. Σταμούλη και Αλ. Καραμανώλη το Πειθαρχικό του ΔΣΑ ανέβαλε την κρίση του, προκειμένου να προσκομιστούν τα σχετικά στοιχεία (βιντεοκασέτες). Αντίθετα, ο δικηγόρος Δ. Τεντολούρης απαλλάχτηκε.

Τέλος, στο Πειθαρχικό παραπέμφθηκε και η Ρ. Βόζεμπεργκ, η οποία έχει διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό και δικηγόροι - υπερασπιστές των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» (Πολιτική Αγωγή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ