Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Προς «εγκλωβισμένους»

Μια ανάσα μας χωρίζει πλέον από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και μην το σκέφτεστε πολύ ποιον θα ψηφίσετε. Αλλωστε - σε σας απευθύνομαι, τους πολλούς - πρώτη φορά είναι που θα πάτε να δώσετε την ψήφο σας χωρίς να προβληματιστείτε σοβαρά για τις επιλογές σας; Οχι, δα, άπειρες φορές το έχετε κάνει και μια περισσότερο δεν πειράζει! Πηγαίνετε, λοιπόν, να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, όπως πάντα, χωρίς περίσκεψη και εγκλωβισμένοι στις συνήθεις προτιμήσεις σας και θα δείτε όλα θα πάνε καλά. Ολα θα πάνε καλά για τους υποψήφιους του δικομματισμού, για τον ίδιο το δικομματισμό, για την άρχουσα τάξη, για τους ντόπιους και ξένους αφέντες, για το κεφάλαιο! Και αφού το αποτέλεσμα θα είναι αίσιο για το πολιτικό και οικονομικό καταστημένο του τόπου, θα είναι ασφαλώς αίσιο και για σας. Γιατί κι εσείς τα ίδια συμφέροντα έχετε ακριβώς με όσους μας κουμαντάρουν και μας κατατρώγουν σαν ακρίδες, γιατί κι εσείς τα ίδια συμφέροντα και τα ίδια όνειρα έχετε με αυτούς!

Απλά είναι τα πράγματα, όπως βλέπετε, και μη χολοσκάτε σε ποιους θα παραδώσετε τις τύχες της πόλης σας και της ευρύτερης περιοχής σας. Αλλωστε, από τις γιγαντιαίες αφίσες των μονομάχων του δικομματισμού και από τα σποτ και τα ρεπορτάζ γι' αυτούς στα κανάλια, έχετε καταλάβει ποιοι είναι οι άξιοι, οι ικανοί, για να εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες. Είναι ασφαλώς αυτοί, που χαμογελούν ωραία ή που παίζουν καλή μπάλα. Αμέ! Τώρα, αν κάποιοι κακόβουλοι υποστηρίζουν ότι πίσω από τα ωραία χαμόγελα αυτών των υποψηφίων κρύβεται όλο το στιγματισμένο από αντιλαϊκές θέσεις και πράξεις παρελθόν τους, εσείς μην ακούτε τίποτε. Παραδοθείτε αμαχητί στο μειδίαμά τους και στις υποσχέσεις τους, ότι θα κάνουν παράδεισους τις θλιβερές μεγαλουπόλεις μας, άσχετα αν είναι τα κόμματά τους και αυτοί οι ίδιοι, σε πολλές περιπτώσεις, που παρέδωσαν τον τόπο βορά στο κεφάλαιο και κατέστρεψαν έτσι και τα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Δώστε, λοιπόν, σ' αυτούς την ψήφο σας ή, εν πάση περιπτώσει, δώστε τη στους άλλους, τους μπαλαδόρους, τους Ρονάλντο των δημαρχιακών εκλογών. Δώστε τους μια πάσα να βάλουν γκολ στο μεγάλο ντέρμπι της άλλης Κυριακής και ν' ανεβάσουν έτσι τις μετοχές τους στον πολιτικό στίβο. Βοηθήστε τους και μην ακούτε, που κάποιοι λένε ότι η πολιτική τους ισχυροποίηση είναι ο μόνος τους στόχος ή ότι τη Δευτέρα κιόλας όποιος από αυτούς βγει νικητής θα λακτίσει σαν μπάλα όλες τις υποσχέσεις που σας έχει δώσει!

Πολύ θα ήθελα τώρα που φτάνω στο τέλος των οδηγιών μου, να πω σε σας τους βιοπαλαιστές εγκλωβισμένους ψηφοφόρους ότι μία και μόνη έπρεπε να είναι η επιλογή σας στις εκλογές της άλλης Κυριακής. Να υπερψηφίσετε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, στους οποίους συμμετέχουν άτομα από τη δική σας τάξη. Ατομα, που έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα μ' εσάς και που είναι αποφασισμένα να παλέψουν για τα προβλήματα των δήμων και να αγωνιστούν μαζί σας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που σας έχει ρημάξει. Προς τι, όμως, να τα πω όλα αυτά; Η λογική του άλλου δύσκολα μπορεί να αποτρέψει από το «απονενοημένο διάβημά» τους όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν...


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ