Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Αγωνιστική απάντηση δίνει ο λαός της περιοχής στη διήμερη άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διεξάγεται σήμερα και αύριο

Υπό τη σκιά της προετοιμασίας του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του Ιράκ, αρχίζει σήμερα στο Ρέθυμνο η διήμερη άτυπη σύνοδος των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπό την προεδρία του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου. Το πρώτο μέρος της συνόδου θα είναι αφιερωμένο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο ζήτημα της ανάπτυξης «ευρωπαϊκών δυνατοτήτων για τη διαχείριση κρίσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης», ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της «χρηματοδότησης επενδύσεων Αμυνας» από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη σύνοδο αυτή θα συζητηθούν επίσης ο ρόλος της ΕΕ στα Βαλκάνια, η κοινή εκπαίδευση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας (ΕΠΑΑ) και η μεσογειακή διάσταση της ΕΠΑΑ.

Εντονη κινητοποίηση για το συλλαλητήριο

Μαζική αναμένεται να είναι η παρουσία του ρεθυμνιώτικου λαού στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται, σήμερα, στο Ρέθυμνο, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο χώρο του δημαρχείου. Το συλλαλητήριο οργανώνεται με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που γίνεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, 4 και 5 του Οκτώβρη, στο Ρέθυμνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες μέρες μέχρι και σήμερα υπήρξε έντονη η κινητοποίηση των μαζικών φορέων που οργανώνουν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με μαζική συμμετοχή και νεολαίας, για την ενημέρωση του λαού ώστε να συμμετέχει στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Ο στόχος είναι, μέσα από τη συγκέντρωση, να σταλεί στους πολεμοκάπηλους της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «ηχηρό και καθαρό» μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα, σε βάρος του ιρακινού λαού και άλλων λαών.

Ο ρεθυμνιώτικος λαός και η νεολαία του, που θεωρεί την παρουσία και τους σχεδιασμούς των εμπόρων του πολέμου εχθρική ενέργεια και προσβολή σε βάρος του, καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, συνταξιούχο, αγρότη, να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση. Απαιτεί, επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει να μετατραπεί το νησί σε ορμητήριο ενάντια στο λαό του Ιράκ, προσφέροντας διευκολύνσεις, όπως έκανε εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν.

Ακόμα, καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής, που έγινε την Τρίτη το βράδυ με τη σύλληψη, από την αστυνομία, έξι φοιτητών επειδή προπαγάνδιζαν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»(2005-03-19 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για τις 14 και 15 Μάρτη(2003-03-09 00:00:00.0)
Ξεκινούν αντιπολεμικά και συνεχίζουν με απεργία(2003-02-13 00:00:00.0)
Στις 15 Φλεβάρη θα σειστεί η χώρα(2003-02-02 00:00:00.0)
Ολοι στο μεγάλο αντιπολεμικό ραντεβού στις 15 Φλεβάρη(2003-02-01 00:00:00.0)
Επί τάπητος τα σχέδια διεύρυνσης της αστάθειας(2002-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ