Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ανανδρη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών

Μια αποτρόπαια δολοφονική επίθεση σημειώθηκε χτες στο ΤΕΙ Αθήνας, από μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που εισέβαλαν στο ίδρυμα, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας και δε δίστασαν να τραυματίσουν με μαχαίρι, ευτυχώς ελαφρά, ένα σπουδαστή. Το γεγονός, που αποτελεί εκτός των άλλων και κατάφωρη παραβίαση του ασύλου, προκαλεί ανησυχία, καθώς η περίοδος που σημειώνεται δεν είναι τυχαία και διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας, με σκοπό και την παραπέρα περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας.

Η ομάδα των τριάντα περίπου φασιστοειδών εμφανίστηκε στο ΤΕΙ το πρωί και τα μέλη της, που ήταν εξοπλισμένα με κράνη και μαχαίρια, μοίραζαν ανακοίνωση εθνικιστικού περιεχομένου, ενώ ταυτόχρονα έσπαγαν τζάμια και δημιουργούσαν φθορές. Οταν ένας σπουδαστής τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την προκλητική εμφάνισή τους, του επιτέθηκαν με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και μετά έφυγαν από το κτίριο.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε στο χώρο η αστυνομία, που προφανώς ειδοποιήθηκε από τη «security» που φυλάει το ΤΕΙ. Ερωτηματικά, πάντως, δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί για να φυλούν το χώρο έχουν επιδείξει στο παρελθόν ιδιαίτερο ζήλο στον έλεγχο των στοιχείων των ίδιων των σπουδαστών του ιδρύματος, ή στην παρακολούθηση των γενικών τους συνελεύσεων, στο συγκεκριμένο περιστατικό, την εισβολή και επίθεση των νεοφασιστών, δεν επενέβησαν.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ., καταγγέλλοντας την «άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση», τονίζει ότι η «Χρυσή Αυγή» «είναι ένα πολύ "καλό παιδί" του συστήματος», που γεννά επίσης «ανεργία, υποβάθμιση της ζωής μας, καταστροφικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

«Η Χρυσή Αυγή - επισημαίνει η ΠΚΣ - και άλλα ανάλογα ανθρωποειδή λειτουργούν για να δημιουργούν αποπροσανατολισμό από τα οξυμένα προβλήματα, να σπείρουν σύγχυση, να τρομοκρατούν. Δεν έχει καμιά σχέση με το νεολαιίστικο κίνημα και καλούμε τους σπουδαστές και μαζικά τη νεολαία να τους απομονώσουν».

Η ΠΚΣ καλεί, επίσης, τους σπουδαστικούς συλλόγους άμεσα σε γενικές συνελεύσεις για να καταδικαστεί μαζικά η χτεσινή επίθεση και η παραβίαση του ασύλου, αλλά και να υπάρξει αγωνιστική απάντηση στα σοβαρά, οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι σπουδαστές.

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και η Νεολαία του ΣΥΝ, που «καταδικάζει απερίφραστα αυτό το νέο δολοφονικό χτύπημα των νεοφασιστών». Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε επίσης το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας που αποφάσισε να αναστείλει για σήμερα τη λειτουργία του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ