Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΓΜΗΣ: «Γενική είναι, πάντως, η εντύπωση ότι οι παραπάνω εξελίξεις, προϊόν της μακρόχρονης ανοχής και σχεδόν προστασίας του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου από κύκλους της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και του διπόλου που διαμορφώθηκε τελευταίως με τα ΜΜΕ, ενέχουν τον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου κύκλου τρομοκρατικής βίας. Γεγονός που επιβάλλει την ταχεία ολοκλήρωση των ερευνών για την τρομοκρατία και την επιβεβαίωση πολιτικής πυγμής έναντι του φαινομένου». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ: «Το πρώτο κοινό χαρακτηριστικό είναι η προκλητικότητα των δύο "διαμαρτυριών" (σ.σ. των "οπαδών και φίλων της 17Ν" και των παραγωγών των λαϊκών αγορών!!!). Το δεύτερο κοινό σημείο είναι η αυθαιρεσία. Μικρές μειοψηφίες οργανώνονται σε "τάγματα εφόδου" σαν εκείνα του Χίτλερ, καταλαμβάνουν δρόμους και πανεπιστήμια, καταστρέφουν δημόσια περιουσία, επιβάλλουν απαγορεύσεις, διενεργούν ελέγχους και γενικώς συμπεριφέρονται ως... λαϊκή και δημοκρατική εξουσία!» (Αντ. Καρκαγιάννης -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΣΦΑΛΕΙΑ...«Προχθές απειλούσαν δημοσιογράφους και έβριζαν αστυνομικούς. Χθες, έκαιγαν την "Απογευματινή". Αύριο τα διάφορα "δίκτυα" και "συσπειρώσεις" θα απειλούν δικαστές ή κρατικούς λειτουργούς. Ως γνωστόν, το κράτος τους περιβάλλει με την πατρική ανοχή του. Μπορούν να δρουν εκ του ασφαλούς» (Ι. Κ. Πρετεντέρης -ΒΗΜΑ)

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: «Η "Α" κυριολεκτικώς "έβγαλε γλώσσα" στους φίλους των τρομοκρατών όλο αυτό το διάστημα, πολέμησε την προπαγάνδα που διακινούν τα "βαποράκια" της τρομοκρατίας. Οπως είναι φυσικό, λοιπόν, από τον αγώνα που δίδει η "Α" πολλοί ενοχλήθηκαν σφόδρα. Συγκέντρωσε έτσι η εφημερίδα μας τα πυρά όλων των τρομολατρών, όλων εκείνων που κόπτονται δήθεν για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούν, κάποιοι συνειδητά και άλλοι αφελώς, ως "δεύτερος κύκλος" της τρομοκρατίας». (Από άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ