Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
«ΟΧΙ στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας»

ΧΑΝΙΑ (ανταπόκριση).--

Μαζικό και μαχητικό ήταν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν, χτες βράδυ, στα Χανιά μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού. Από νωρίς το απόγευμα πολλοί Χανιώτες και νεολαία άρχισαν να μαζεύονται στο χώρο της συγκέντρωσης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών, όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Στη συγκέντρωση, μεταξύ των άλλων, χαιρετισμό απηύθυνε από τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ο υποψήφιος Νομάρχης, Γιώργος Νταγκουνάκης και από την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Παπαντωνάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον, Αντώνη Χαρχαλάκη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ο οποίος κάλεσε τον χανιώτικο λαό και συνολικά το λαό της χώρας μας να μην επιτρέψει τη μετατροπή του νησιού σε στρατιωτικό διάδρομο για τα δολοφονικά στρατεύματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών σε βάρος του λαού του Ιράκ. Να αγωνιστεί για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα.

Ακόμα το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης κάλεσε όλους, με τους αγώνες τους να πουν ΟΧΙ σε κάθε πόλεμο που εξαπολύουν οι φονιάδες των λαών, δηλώνοντας έμπρακτα και την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για το δικαίωμα να ζει ελεύθερα στην πατρίδα του. Στη συγκέντρωση ομιλία ακόμα πραγματοποίησε και εκπρόσωπος από την Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, όπου οι διαδηλωτές βροντοφωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, έκαναν ξεκάθαρο πως ο αγώνας δε σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχίσει ακόμα πιο μαζικός, οργανωμένος, μέσα από το μέτωπο πάλης των λαών, μόνη διέξοδος, στα πολεμοκάπηλα σχέδια των φονιάδων ιμπεριαλιστών, όπως υπογραμμίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ