Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρηματοδοτούν τους ιδιώτες για το ... «Ολυμπιακό λίφτινγκ»!

Οσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες σκανδαλώδεις τροπολογίες προστίθενται στο περιβόητο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης. Ετσι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να χρηματοδοτήσει τους δήμους, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιους ελεύθερους χώρους ανάσας στο τσιμεντόπληκτο και νεφόπληκτο Λεκανοπέδιο (πιο πρόσφατο παράδειγμα το Κτήμα Θων), με τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ιδιωτών, προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα αναπλάσεων, της γνωστής επιχείρησης «Ολυμπιακό λίφτινγκ»!

Πρόκειται δηλαδή για χρηματοδοτήσεις που μοναδικό σκοπό έχουν να δείξουμε ένα επιφανειακά όμορφο πρόσωπο των δρόμων από όπου θα διέρχονται οι επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

«Η τροπολογία ισχύει για όλη την Ελλάδα, δήλωσε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου. Ηδη έχουμε το πρόγραμμα αναπλάσεων ενόψει του 2004, αλλά με το νέο πλαίσιο θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε και σε άλλες περιοχές οι οποίες θα χαρακτηριστούν ότι είναι αναγκαίο να αναβαθμιστούν αισθητικά. Θέλουμε και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, πρόσθεσε απερίφραστα, για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των αναπλάσεων όσο το δυνατόν περισσότερο για να κάνουμε την Αθήνα, αλλά και τις άλλες πόλεις όσο το δυνατόν πιο όμορφες».

Οι επιχορηγήσεις στους ιδιώτες θα εξαρτώνται και από το είδος της παρέμβασης και μπορεί να φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 50% του συνολικού κόστους της, ενώ, όπως ανέφερε σε άλλο σημείο η Β. Παπανδρέου, το ύψος των χρημάτων που σκοπεύει να διαθέσει αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέρχεται σε 6 δισ. δρχ., που μπορεί όμως να αυξηθεί.

Στις εργασίες προς επιχορήγηση εντάσσονται οι εξωτερικές αναπλάσεις των κτιρίων (βαφές επιφανειών, κιγκλιδωμάτων, επισκευές, απομάκρυνση κεραιών και διαφημιστικών πινακίδων), αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Ξενοδοχεία στους ...βιότοπους!

Εξάλλου, με άλλη διάταξη-τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο καταργούνται οι περιορισμοί για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί βιότοποι και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας «NATURA»! Πρόκειται για ακόμη μία διάταξη, ανάμεσα στις πολλές άλλες που περιέχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με την οποία «φωτογραφίζονται» μεγάλα συμφέροντα και το οποίο εξηγεί γιατί μέχρι τώρα το πρόγραμμα «NATURA», προστασίας, δηλαδή, των μνημείων της φύσης στη χώρα μας, καρκινοβατεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έχουν τέλος οι φοροαπαλλαγές και τα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους(2020-07-28 00:00:00.0)
Μπάζωσαν υδροβιότοπο και χτίζουν οικοδομές(2010-01-01 00:00:00.0)
Στους πολίτες τα βάρη και του...«Ολυμπιακού λίφτινγκ»!(2003-02-19 00:00:00.0)
Η καταστροφή βαφτίζεται... οικολογία!(2003-01-10 00:00:00.0)
Δάσος 500 στρεμμάτων ιδιωτικό πάρκο!(1999-09-01 00:00:00.0)
Τεράστιο οικολογικό έγκλημα(1998-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ