Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δελτίο αναζήτησης για Κουφοντίνα

Συντονισμένες επιχειρήσεις για τη σύλληψη του φερόμενου ως... φαντομά της «17Ν» έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. Δημοσιεύματα και πληροφορίες θεωρούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα άνθρωπο που γνωρίζει πολλά και ότι έχει εμπλακεί σε πολλές τρομοκρατικές ενέργειες. Πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί εμφάνιζαν σκίτσα, που είχαν γίνει από τις αρχές και αφορούσαν παλιότερες επιθέσεις της «17Ν», να εμφανίζουν ομοιότητες με το πρόσωπό του.

Ο Δ. Κουφοντίνας είναι άφαντος και η Ασφάλεια να ακολουθεί τα ίχνη του με καθυστέρηση ή κατά άλλες πληροφορίες τον έχει εγκλωβίσει έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει. Πρόκειται για άτομο που, όπως όλα δείχνουν, φρόντιζε να καλύπτει καλά τα ίχνη του, ακόμα και από την οικογένεια του. Ο Δ. Κουφοντίνας διατηρούσε, όπως αποδεικνύεται, αρκετά σπίτια και άλλαζε συχνά κατοικία, μαζί με την Α. Σωτηροπούλου και το γιο της.

Ο αρχιτέκτονας - πολεοδόμος Κώστας Τσίπηρας είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το χτίσιμο του σπιτιού στον Βαρνάβα. Παρουσιάστηκε, μάλιστα, σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, όπου μιλώντας για το σπίτι που διατηρούσε το ζευγάρι, είπε ότι έχει φτιαχτεί από κλασικά υλικά, χωρίς πολλές ιδιαίτερες επεμβάσεις και ότι έχει στοιχίσει 25 εκατομμύρια, καθώς και με πολύ προσωπική εργασία του ζεύγους. Μεταξύ άλλων ο Κ. Τσίπηρας δήλωσε ότι ο ίδιος συνάντησε τον Δ. Κουφοντίνα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Δ. Κουφοντίνας κατέθετε φορολογική δήλωση έτσι ώστε να μη λαμβάνει επιστροφή φόρου και να προσελκύει το ενδιαφέρον της ΔΟΥ, ενώ δε χρησιμοποιούσε ποτέ το πραγματικό του όνομα. «Λαμπρόπουλος», «Σωτηρόπουλος» και «Ντίνας» ήταν τα προσφιλή του ονόματα. Το μικρό του όνομα δεν άλλαζε, ήταν Δημήτρης και στην παράφρασή του ως Μήτσος ή Μίμης.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΥΠ αναφέρει ότι «σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτριος Κουφοντίνας εργαζόταν ή ήταν συνεργάτης της τότε ΚΥΠ, η ΕΥΠ δηλώνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με αυτή». Η ανακοίνωση προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού οι μυστικές υπηρεσίες δεν ανακοινώνουν ποτέ ονόματα πρακτόρων ή συνεργατών τους, αλλά, πολλές φορές, δε γνωρίζουν, ούτε καν, τους ίδιους τους συνεργάτες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ