Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η «17 Ν» δεν έχει σχέση με το λαϊκό κίνημα

Συνέντευξη στην «ΕΡΑ» για τις εξελίξεις σχετικά με τη «17 Νοέμβρη», έδωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», Θανάσης Παφίλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τέτοιου είδους οργανώσεις σαν την "17 Νοέμβρη" είτε δημιουργήθηκαν, είτε πέρασαν στον έλεγχο μυστικών υπηρεσιών, όπως η ΣΙΑ. Ποτέ δεν είχαν σχέση με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, πάντα καταδικάζονταν η δράση και οι σκοποί τους από το λαϊκό κίνημα.

Φαίνεται ότι σήμερα έχει τελειώσει η αποστολή της "17 Νοέμβρη" και οι Αμερικάνοι, με πρόσχημα τη δήθεν εξάρθρωσή της, επιδιώκουν να εδραιώσουν παραπέρα την κυριαρχία τους στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι ειρωνεία, η ΣΙΑ, η μεγαλύτερη κρατική τρομοκρατική οργάνωση, να εμφανίζεται ότι θα μας προστατεύσει από την τρομοκρατία. Επίσης, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το "τρομοκρατικό" κλίμα, προχωρεί άμεσα στη δημιουργία ενός νέου "τρομονόμου" για να χτυπηθεί το αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη ο λαός με τον αγώνα του να εμποδίσει τον περιορισμό των δημοκρατικών και πολιτικών του δικαιωμάτων, για να μην περάσει η αντίληψη πως, όποιος αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του συστήματος που τη γεννά, είναι τρομοκράτης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ