Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα και σενάρια

Στην κορυφή της επικαιρότητας παρέμεινε και χτες η «17Ν», κερδίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων σελίδων των εφημερίδων.

Τα «ΝΕΑ», έχουν τίτλο «Νυχτερινή σκούπα για 17Ν», σημειώνοντας ότι πάνω από 10 ύποπτοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια για να εξεταστούν ως μάρτυρες, και ότι πρόκειται για την πρώτη μαζική «σκούπα» της Αντιτρομοκρατικής.

Η «Ελευθεροτυπία» ασχολείται σε εκτενές ρεπορτάζ με τα 12 ακίνητα στην Αθήνα και την επαρχία που συνδέθηκαν με τις έρευνες για την τρομοκρατία.

Ανάλογα κινείται και το ρεπορτάζ του «Εθνους» σχετικά με τις νέες προσαγωγές της Αντιτρομοκρατικής, ενώ φιλοξενεί ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο τον καταζητούμενο Κουφοντίνα «τον κρύβουν τα αόρατα μέλη της 17Ν». Σε αυτό το άρθρο δημοσιεύονται ανώνυμες εκτιμήσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «δίκτυο κάλυψης των μελών της 17Ν σε περίπτωση εντοπισμού τους από την Αστυνομία».

Ο «Ελεύθερος Τύπος», φιλοξενεί άρθρα, σχετικά με «αποστρατευθέντες τρομοκράτες», οι οποίοι έδωσαν στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική, ενώ ανακαινεί εκ νέου, το γνωστό πια σίριαλ με τα αρχεία της Στάζι, τα οποία έπαιξαν ρόλο «καταλύτη» στην υπόθεση της 17Ν.

Η «Απογευματινή» έχει τίτλο «στην ΚΥΠ από το '84 ο Κουφοντίνας», σημειώνοντας ότι «αυτόπτες μάρτυρες τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στην Κατεχάκη». Μάλιστα, δημοσιεύει και... συνέντευξη πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτει, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι «ο καταζητούμενος ήταν πράκτορας από το 1984 και η δράση του συνεχίστηκε ακόμη και μετά την υπόθεση Οτσαλάν». Ενα σενάριο που δημοσιεύει ακόμη η εφημερίδα, αφορά το θάνατο ενός αστυνομικού της ομάδας «Ζ» ο οποίος είχε καταδιώξει τους δολοφόνους του Π. Μπακογιάννη το 1989. Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, το τροχαίο που έπεσε θύμα ο «Ζητάς» ήταν δουλιά της 17Ν, αφού «... οι τρομοκράτες είχαν προγραμματίσει να κλείσουν στόματα αστυνομικών...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ