Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία των κατοίκων του Ελληνικού

Για την κατασκευή αμαξοστασίου της ΤΡΑΜ ΑΕ δίπλα στα σπίτια

Κατάληψη του υπό κατασκευήν αμαξοστασίου του τραμ στο Ελληνικό πραγματοποίησαν χτες μέχρι αργά το απόγευμα, ο Δήμος και φορείς της περιοχής. Οπως καταγγέλλουν, το εν λόγω έργο απέχει λίγα μέτρα από τα σπίτια της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το αμαξοστάσιο κατασκευάζεται στα όρια του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο βόρειο τμήμα του, πενήντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Και αυτό, παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΤΡΑΜ ΑΕ) στους τοπικούς φορείς, πως θα οικοδομούνταν σε περιοχή τέτοια, ώστε να παρεμβάλλεται ζώνη υψηλού πρασίνου, προκειμένου να αποφευχθεί η όχληση των κατοίκων.

Να σημειωθεί, πως στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργούν και άλλες οχλούσες δραστηριότητες. (Μια από αυτές είναι και το γκαράζ του ΟΑΣΑ).

Η κατάληψη, που ξεκίνησε από χθες και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος - ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - με οχήματά του, θα συνεχιστεί και σήμερα, όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι, μέχρι να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Κορτζίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό, δήλωσε για το θέμα στο «Ρ»: «Εμείς, δεν είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή του τραμ. Αντιθέτως, επιθυμούμε, να αναπτυχθεί πιο ολοκληρωμένα, μιας και σήμερα έχει αναχθεί σε τουριστικό, και εξυπηρετεί μόνον τους σκοπούς της Ολυμπιάδας. Διαφωνούμε, ωστόσο, με το σημείο που επιλέχθηκε για αμαξοστάσιο, μιας και αποτελεί πρόβλημα για τη συνοικία. Δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων και υποβαθμίζουν την περιοχή. Στην ουσία, αγνοούν τον παράγοντα άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ