Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Ενίσχυση και όχι δυσλειτουργία του νοσοκομείου

Τις παρενέργειες που προκαλούνται στον «Ευαγγελισμό» τόσο από τον τρόπο φύλαξης και νοσηλείας του Σ. Ξηρού, όσο και από τη νοσηλεία των «επωνύμων», επισημαίνει με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ).

Οι ανησυχίες των υγειονομικών για πολλές πλευρές των παρενεργειών διευρύνονται. Ετσι τις τελευταίες μέρες ο Στ. Τσούκαλος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και ο Ηλ. Σιώρας πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΝΕ είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητή του «Ευαγγελισμού», Π. Αλεξόπουλο, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, στους οποίους και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου.

«Το τελευταίο διάστημα προβάλλεται έντονα η ασφάλεια του νοσοκομείου και του ασθενούς, παραβλέπονται όμως ή υποτιμούνται οι δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει και οι ανοχές που έχουν επιδείξει εργαζόμενοι και ασθενείς στην αστυνόμευση που δε συνάδει για δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρει στην απόφαση το ΔΣ του ΣΕΝΕ, που υπογραμμίζει ότι ήδη έχει επισημάνει επανειλημμένα και λεπτομερώς στη Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ζήτησε την κατανόησή τους...

«Το νοσοκομείο, διευκρινίζουν οι εργαζόμενοι, δεν έχει ανάγκη τις υπερβολές των διοικούντων (αναστολή εφημερίας και κανονικών εισιτηρίων, δυσκολίες στη μετακίνηση εργαζομένων, ασθενών, επισκεπτών και οχημάτων προμήθειας κλπ), ούτε από την επικοινωνιακή τους πολιτική».

«Το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε στο βάρος των τελευταίων μηνών με επιτυχία, χάρις στις προσπάθειες όλων των εργαζομένων», τονίζει το ΣΕΝΕ και υπογραμμίζει ότι πρέπει άμεσα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να μην κωλύεται η λειτουργία του νοσοκομείου και να υπάρξει πρόβλεψη για την αποθεραπεία και ανάρρωση του Σ. Ξηρού.

Για να συνεχίσει το δύσκολο έργο του ο «Ευαγγελισμός» χρειάζονται, όπως τονίζει το ΣΕΝΕ, άμεσα τα εξής:

  • Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, που να δίνει άμεσες λύσεις στις ανάγκες των ασθενών.
  • Οικονομική ενίσχυση για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου.
  • Δέσμη οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση των εργαζομένων, με δεδομένη την προσφορά υπερεργασίας.
  • Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεδομένου ότι οι πρόσφατες προκηρύξεις καλύπτουν στο ελάχιστο τις υπάρχουσες ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ