Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνοροφύλακες επί σκοπόν!

Κατατέθηκαν, τελικά, για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων της κυβέρνησης, τα οποία, με το πρόσχημα της λαθρομετανάστευσης, προβλέπουν την ίδρυση σώματος «συνοροφυλάκων» και στο Νομό Αττικής, όπου ζει και εργάζεται ο κύριος όγκος των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας.

Το πρώτο ΠΔ προβλέπει 500 νέες θέσεις συνοριακών φυλάκων, που θα στελεχώσουν τα υπό ίδρυση «Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης» στην αστυνομία: Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βορειοανατολικής Αττικής και Νοτιοανατολικής Αττικής. Οι δαπάνες σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ανέλθουν σε 7.050.000 ευρώ για το 2002, 10.200.000 ευρώ για το 2003 κλπ.

Το δεύτερο ΠΔ προβλέπει τη «Σύσταση Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής» και αναφέρει ότι σκοπός του είναι «η έρευνα και η εκπόνηση μελετών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας». Το Ινστιτούτο θα διοικείται από 9μελές ΔΣ (που θα ορίζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης) με τριετή θητεία και γενικό διευθυντή, ο οποίος θα προσλαμβάνεται με απόφαση του ΔΣ και με σύμβαση μίσθωσης εργασίας για τρία χρόνια. Οι πόροι του Ινστιτούτου θα είναι εθνικοί και κοινοτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ