Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Προκλητική συμπεριφορά
της Επιτροπής 2004

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονταν στους δρόμους, αντιδρώντας στο επαίσχυντο νομοσχέδιο για την ασφάλιση που επιχειρεί να περάσει η θατσερικής ιδεολογίας κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», οι Αγγελοπουλοβενιζέλοι και οι παρατρεχάμενοί τους αποφάσισαν να συνεδριάσουν, για να ελέγξουν την πορεία των ολυμπιακών έργων. Διάφοροι αστέρες που προσδοκούν να τύχουν ψηγμάτων προβολής και ίσως στο μέλλον κάποια θεσούλα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι απεργούσαν, καθισμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους ανέλυαν το μεγάλο όραμα (τρομάρα τους!!!), μοιράζοντας συγχαρητήρια και φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλον. Πόσο καλά πάνε όλα, τι ωραία που θα είναι το 2004, τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν την τελευταία φορά από τους «αθανάτους» και τα προβλήματα που υπάρχουν και η σοβαρή κυβέρνηση που διαθέτουμε (εδώ γελάμε) θα επιλύσει. Τσιμουδιά για τα θανατηφόρα ατυχήματα στο Ολυμπιακό Χωριό, το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στην παραλία και το Σχοινιά και το αστρονομικό για τα δεδομένα της χώρας οικονομικό κόστος. Οι όποιες ενστάσεις ακούστηκαν από τους γαλάζιους εταίρους --της ΝΔ-- αφορούσαν διαδικαστικά θέματα κι όχι ουσιαστικά μια και του λόγου τους είναι με τα μπούνια υπέρ της διεξαγωγής και φυσικά των συνεπειών της. Να σημειώσουμε ότι από τους 120 «εθνοπατέρες» παρευρίσκονταν οι 40 μεταξύ των οποίων κι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Πολυζωγόπουλος που η κ.Πετραλιά αποκάλεσε απεργοσπάστη. Τα σχόλια δικά σας.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Πόλεμος των άστρων Ι

Οταν ο Μπους κάνει διάλειμμα από τους βομβαρδισμούς χωρών δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Πολιτικός που τηρεί τις υποσχέσεις του εγκαινίασε στη Βόρεια Αλάσκα το σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων, στο φρούριο Γκρίλι, για την καλύτερη άμυνα (sic) των ΗΠΑ από τις χώρες του κακού! Κόστος προγράμματος 7.8 δισ. δολάρια!

Πόλεμος των άστρων ΙΙ

Γνωστή η ευαισθησία των Γιάνκηδων για το περιβάλλον. Εξω από τις εγκαταστάσεις θανάτου υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι από την περιοχή περνούν ελάφια.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η σχολική τάξη

Το νέο βιβλίο του διδακτολόγου Η.Ματσάγκουρα, από τις εκδόσεις «Γρηγόρη», κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και απευθύνεται στους μάχιμους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εφαρμόσουν σύγχρονες διδακτικές μεθόδους για καλύτερα αποτελέσματα στην τάξη τους (σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης). Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για τη στήλη είναι συγκεκριμένα κεφάλαια, όπως αυτό της μεικτής διδασκαλίας και μάλιστα το εξαίρετο παράδειγμα που δίνει στη σελίδα 412 για το πώς ένας εκπαιδευτικός με τη μορφή των ερωταπαντήσεων, σε μια ενότητα που αφορά στο περιβάλλον, μπορεί να επιτύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από μια απλή διδασκαλία. Μια πολύ καλή δουλιά όπως και οι προηγούμενες του συγγραφέα που δεν αρκείται σε θεωρητικές επισημάνσεις, αλλά προχωρά με συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να γίνεται πιο κατανοητός, άρα και κατά πολύ χρησιμότερος, στους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ