Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8302

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 66 ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Ολόκληρη η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

«Υπάρχει ανάγκη να γίνει πιο διεξοδική συζήτηση ανάμεσα στα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα πάνω σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να αναζητήσουμε ένα όσο γίνεται κοινό πλαίσιο αναφορών, που θα σηματοδοτούν τη στάση μας, τόσο απέναντι στα παλιά όσο και στα νέα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την εισήγηση του Κόμματος στη διεθνή συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, η οποία πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Αθήνα και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της.

Στη συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες 66 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο και οι εργασίες της αποτελούν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία ανταλλαγής της πείρας από την πάλη των κομμάτων ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική «παγκοσμιοποίηση» και την επίθεση που δέχονται οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα λαϊκά δικαιώματα. Οπως και της ενδυνάμωσης των προσπαθειών για την ενίσχυση του συντονισμού και την ανάπτυξη κοινής δράσης.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Διεθνή Συνάντηση.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οι αγώνες συνεχίζονται

Περήφανοι και με το κεφάλι ψηλά γύρισαν οι ναυτεργάτες στα πόστα τους. Κι έχοντας ολοκάθαρο στο μυαλό και στην καρδιά τους, ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Το βαθιά αντιδημοκρατικό και δικτατορικό κυβερνητικό μέτρο της επιστράτευσης, προσωρινά και μόνο ανέκοψε την πορεία της αγωνιστικής διεκδίκησης της δημόσιας και καθολικής κοινωνικής ασφάλισης, αντίστοιχης των σύγχρονων αναγκών. Και, ταυτόχρονα, αποτέλεσε την αφορμή, για την εκδήλωση ενός ισχυρού κύματος ταξικής αλληλεγγύης, καθώς χιλιάδες «εργάτες στεριάς» και νεολαίοι βρέθηκαν, την Παρασκευή το βράδυ, στο πλευρό των ναυτεργατών.


ΣΕΛ.  2,    8   -   9


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Ο ευρω-ιμπεριαλισμός «ολοκληρώνεται»

Την άμεση συγκρότηση του στρατιωτικού βραχίονα της ΕΕ αποφάσισαν οι «15» στη Σεβίλλη, ενώ κατά χιλιάδες συνέρρεαν Ισπανοί και άλλοι Eυρωπαίοι εργαζόμενοι στην ισπανική πόλη, για τη χθεσινοβραδινή μεγάλη διαδήλωση


ΣΕΛ.  3
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εκδήλωση την Τρίτη

Την Τρίτη στις 7 μ.μ. η εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, με συμμετοχή νομικών, συνδικαλιστών, νέων, για τη δημιουργία Επιτροπής Νομικής Βοήθειας όλων των διωκομένων


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ