Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Αύριο Κυριακή 23-6-02, Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Αιγίου, στις 11.30 π.μ., στην Κουνινά Αιγίου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές που έπεσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1940-1949.
  • Αμφισσας, στις 11.30 π.μ., στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής, εκδήλωση για να τιμηθεί η επέτειος της θυσίας των αγωνιστών - πατριωτών του λόχου Καλλία που έπεσαν στην περιοχή. Επίσης, για να τιμηθούν οι ηρωικοί αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι στις 5-8-44, κατά των Γερμανών κατακτητών.

-- Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν, που αναχωρεί από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ.

  • Αιτωλικού και Περιχώρων, σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης, στις 10.30 π.μ. στο σιδηροδρομικό Σταθμό Αιτωλικού, τελούν μνημόσυνο για τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κατά την ανατίναξη του γερμανικού τρένου στις 22-6-1944.

Τη χρονιάτικη συνάντησή τους στο γνωστό χώρο, τον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, πραγματοποιούν την Κυριακή 30 του Ιούνη, οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης. Την εκδήλωση διοργανώνει, όπως πάντα, η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ).

-- Η αναχώρηση των πούλμαν από την Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 29-6-02 στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος.

  • Το ΔΣ της Ενωσης Φίλων Μνήμης του Διαμαντή, με τη συμπλήρωση 53 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, Γιάννη Αλεξάνδρου - Διαμαντή, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 30 Ιούνη 2002, ώρα 11 το πρωί, στη Λιλαία (κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού. Από την Αθήνα θα αναχωρήσουν πούλμαν για τη Λιλαία την ίδια μέρα και ώρα 6.30 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ