Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8300

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Υπόθεση όλης της εργατικής τάξης η νίκη στο λιμάνι

Associated Press

Σε αγώνα αποφασιστικής σημασίας για όλη την εργατική τάξη και το σύνολο των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων εξελίσσεται η απεργία των ναυτεργατών. Για τέταρτη συνεχή μέρα σ' όλα τα λιμάνια της χώρας δίνουν μια σκληρή μάχη, έχοντας απέναντί τους το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης - εφοπλιστών, αλλά και τη ΝΔ που υποκριτικά δηλώνει ότι τους στηρίζει αν όμως σπάσουν την απεργία τους! Οι ναυτεργάτες δίνουν μάχη για όλη την εργατική τάξη και πρέπει να βγουν νικητές. Ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλων μας


ΣΕΛ.  17

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Αρχίζει σήμερα το πρωί στο Πάντειο, με τη φιλοξενία του ΚΚΕ και τη συμμετοχή 66 κομμάτων από όλο τον κόσμο

Την ώρα που εντείνεται όλο και περισσότερο η ιμπεριαλιστική επίθεση σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι κομμουνιστές απ' όλο τον κόσμο, για άλλη μια χρονιά, συναντιούνται, ανταλλάσσουν αγωνιστικές εμπειρίες και ανιχνεύουν τρόπους συντονισμού του κοινού αγώνα τους.

Σήμερα στις 10 το πρωί αρχίζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο με θέμα «Η νέα διεθνής κατάσταση μετά τις 11 του Σεπτέμβρη». Η φετινή συνάντηση, που φιλοξενείται από το ΚΚΕ, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο λόγω της κρισιμότητας της διεθνούς κατάστασης, όσο και από το γεγονός της πολύ μεγάλης συμμετοχής, αφού πάνω από εξήντα αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων έχουν ήδη καταφθάσει ή αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα.

Η ανταλλαγή αγωνιστικών εμπειριών από κάθε χώρα και η γενίκευσή της βοηθούν στην ανάδειξη του πόλου αντίστασης, που θα αγωνιστεί, ώστε να ανατραπούν τα επιθετικά σχέδια του ιμπεριαλισμού σε κάθε τομέα ζωής του σύγχρονου κόσμου.


Associated Press

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας

«Ηρθε η ώρα να βρεθούμε στους δρόμους για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στις νέες μορφές εκμετάλλευσης και σκλαβιάς, για να σταματήσουμε την καταπίεση»... Και έφθασε η ώρα που οι Iσπανοί εργαζόμενοι βρέθηκαν στο πόδι. Η γενική απεργία της 20ής Ιούνη, ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας, ήταν όχι μόνο επιτυχής, αλλά ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, εξαιτίας της προγραμματισμένης χρονικής σύμπτωσης με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ηδη στη Σεβίλλη μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη, βρίσκονται αντιπροσωπείες της «ΔΡΑΣΗΣ: Θεσσαλονίκη 2003», του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10   -   12


ΒΟΥΛΗ
Ολοκλήρωσαν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα...

Σε στενό «οικογενειακό» περιβάλλον με τη συμμετοχή μετρημένων βουλευτών των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση των άρθρων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η περιβόητη... συνεδριαση κράτησε όλο κι όλο μιάμιση ώρα!


ΣΕΛ.  16
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Δημιουργία Επιτροπής Νομικής Βοήθειας

Εκδήλωση για τη δημιουργία Επιτροπής Νομικής Βοήθειας πραγματοποιεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση», την Τρίτη 25 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, καλώντας μαζικά νομικούς, συνδικαλιστές, μαθητές, ναυτεργάτες, αγρότες κ.ά.


ΣΕΛ.  3
ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Ερωτήματα ζητούν απάντηση

Σωρεία προβλημάτων μπορεί να συμβάλουν ακόμα και σε αλλοιώσεις εκλογικών αποτελεσμάτων. Εύλογα ερωτήματα ζητούν απάντηση.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ