Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Κλείνουν τη μοναδική ΜΕΘ Παίδων!

Την εγκαινίασαν πέρσι και, τώρα, βάζουν «λουκέτο», αφού δεν έχουν προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό

«Λουκέτο» στη μοναδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων της Κρήτης, για τρεις μήνες, αποφάσισε να βάλει η διοίκηση του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού! Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΠΑΓΝΗ προβλέπει το κλείσιμο της ΜΕΘ Παίδων και την αναστολή της λειτουργίας των τριών, σε σύνολο τεσσάρων, κρεβατιών της. Το τέταρτο σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο πλαίσιο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Γιάννης Καναβάκης, αναπληρωτής διοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ, λόγω έλλειψης προσωπικού θα ισχύσει και φέτος η απόφαση για μείωση των χειρουργικών τραπεζιών από οκτώ σε δύο, με αποτέλεσμα την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων.

Για την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μίλησε στο «Ριζοσπάστη» ο Θέμης Φραγκιαδάκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΕΠΑΓΝΗ και μέλος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης». «Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" στο ΠΕΠΑΓΝΗ καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στο λαό της Κρήτης την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κλείσει για τρεις μήνες την Εντατική Μονάδα Παίδων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι πριν έναν χρόνο, ακριβώς στις 13/6, με τυμπανοκρουσίες και γιορτές, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας και άλλων παραγόντων, έγιναν τα εγκαίνια της Μονάδας Παίδων, κατ' απαίτηση των χορηγών της, χωρίς να προσληφθεί το απαιτούμενο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά αποδυναμώνοντας άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

Σήμερα, που είναι υποχρεωτική η χορήγηση των κανονικών αδειών του προσωπικού και μη έχοντας γίνει οι απαιτούμενες προσλήψεις, κλείνουν τη μονάδα. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου και του ΠΕΣΥ Κρήτης, που ενώ σχεδιάζει συνεχώς την ανάπτυξη του νοσοκομείου με νέα τμήματα, π.χ., Καρδιολογική κλινική, δεν προχωράει στις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού στα υπάρχοντα τμήματα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να κλείνουν. Καταφεύγει, έτσι, στην εντατικοποίηση της δουλιάς του υπάρχοντος προσωπικού και στη συνεχή μεταφορά τους από τμήμα σε τμήμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ